jótékonyság

2021.06.26. 09:37

Önkéntesek újítják fel a kalocsai otthon udvarát

A Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ Bem apó utcai idősotthon parkját szépítik meg a Roszatom önkéntesei.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az önkéntesség éve alkalmából toborzott csapatot a Roszatom Közép-Európai Regionális Központja, a Paksi Atomerőmű, a Paks II. és az ASZE Mérnöki Vállalat, azzal a céllal, hogy a tizenhat TEIT-település időseit, rászorulóit támogassa. A munkaakció első állomása Kalocsa, ahol csütörtökön és pénteken dolgoznak a Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ Bem apó utcai idősotthonának parkjában.

– Elgondolkodtunk azon, hogy az önkéntesek és önkéntesség évében mit tudnánk tenni az itt élő emberekért, és tavasszal arra jutottunk, hogy munkacsoportot szervezünk a lakókörnyezetek komfortosabbá, jobbá tételéért. Amikor erről elkezdtünk egyeztetni a TEIT polgármestereivel, elmondták, hogy szívesen vennék a segítséget – számolt be lapunk kérdésére a helyszínen a Roszatom PR-menedzsere.

Kóti Lóránt elárulta: hasonló akciókkal várhatóan nemcsak ebben az esztendőben jelentkeznek majd, hiszen folyamatos feladatuknak tekintik, hogy kapcsolatban maradjanak a régió közösségeivel, amelyek ezáltal jobban megismerik a Paks II. projekt orosz fővállalkozóját.

A Roszatom féltucatnyi dolgozója két teljes munkanapot szánt arra, hogy saját költségen rendbe hozza az idősotthon parkjának belső kerítését, teljesen felújítsa és újrafesse a meglévő padokat, kialakítson egy új, raklapbútorokból álló beszélgetősarkot, és végül virágládákat, illetve virágágyásokat telepítsen. Ottjártunkkor az előkészítő munkákon fáradoztak, illetve azon, hogy megtervezzenek egy szép és praktikus, a Roszatomra is emlékeztető dizájnt.

Kóti Lóránt (jobbra) és a Roszatom egyik munkatársa
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában