Újból megközelítette a százat az új fertőzöttek száma megyénkben

A pénteki adatok szerint, ugyanannyi új fertőzöttet találtak megyénkben, mint szerdán. A járvány kezdete óta összesen 17 894 fertőzöttet regisztráltak a megyében.

baon.hu

Védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Ahogy korábban már beszámoltunk, 1 860 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 383 735 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 13 543 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 289 520 fő, az aktív fertőzöttek száma 80 672 főre csökkent. 3828 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 310 448 fő kapott oltást, közülük 120 649 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége már oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket (Pfizer-vakcinával) és a 60 év alatti krónikus betegeket (AstraZeneca-vakcinával). Emellett pénteken négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdik a bizonyos kockázati krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket (Szputnyik-vakcinával).

A csütörtökön érkezett vakcinaszállítmányokkal jövő héten folytatódik az oltás.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Bács-Kiskun megyében az elmúlt napon 92 új fertőzöttet azonosítottak.

A járvány kezdete óta összesen 17 894 fertőzöttet regisztráltak a megyében.

Képeink illusztrációk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában