Adomány

2020.12.07. 13:58

A kalocsai alapítvány számára is érkeznek felajánlások

Sok ajándékot kapnak a Kalocsai Mentőállomás dolgozói az ünnephez közeledve. A lakosságtól és a különböző vállalkozásoktól származó adományok sora elismerő tisztelgés azok felé, akik az adventi időszakban is harcolnak a járvány visszaszorításáért.

Gábor János

A kalocsai mentők tesztelnek, és a megye más kórházaiba is szállítanak fertőzötteket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Az emberek azóta még figyelmesebbek a mentőkkel, mióta ők végzik a helyi Covid-tesztelések legjavát a múlt héten nyílt mintavételi állomáson, az ÖkoPontban. Mindezek mellett a rendes szolgálatot is teljesítik – tájékoztatta a baon.hu-t Kissné Szűcs Anita.

Az Életmentők Kalocsai Mentőalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: sok támogatást kapnak az emberektől, kisebb-nagyobb figyelmességek formájában.

– Nemrég a Kék Duna étterem ajánlott fel a műszakban lévő bajtársaknak meleg ebédet, a K&H Banktól kaptunk egy hatalmas ajándékcsomagot, kávéval, teával, édességekkel, a Fornettitől pedig egy nagyobb doboznyi péksütemény érkezett, és egy kalocsai élelmiszer-áruház is felajánlott ajándékot: mikuláscsomagokat a gyermekeinknek – sorolta a kuratóriumvezető.

A kalocsai COVID-tesztelések javát is a mentők végzik.
Fotó: Gábor János

Kissné Szűcs Anita hozzátette: az alapítvány számára is érkeznek az átutalások, a néhány ezer forintostól a százezres nagyságrendig. A névtelenséget kérő adományozóknak ezúton is köszöni a nélkülözhetetlen segítséget, fogalmazott, hangsúlyozva: aki szeretné és tudja, támogassa az Életmentők Kalocsai Mentőalapítványt.

– Bár túl lennénk már a nehezén! Nagyon megterhelő ez az időszak, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is, de minden segítséget megkapunk az Országos Mentőszolgálattól. Nagyon jó, hogy összetartó az állomásunk, sokat tudunk egymásnak segíteni, ami kell is, mert sok többletfeladatunk van – jegyezte meg, nemcsak az ÖkoPontban kialakított Covid-tesztelőpontra, hanem az úgynevezett vörös zónára is utalva. Utóbbi egy szintén általuk üzemeltetett mentőautó-fertőtlenítő pont, amit a kalocsai Szent Kereszt Kórház területén alakítottak ki. Mint azt Kissné Szűcs Anita elmondta: örülnek a figyelmességnek, mert rengeteg beteggel kell foglalkozniuk, ráadásul nemcsak Kalocsára, hanem a megye más kórházaiba is szállítanak Covid-fertőzötteket, így jelentősen megnőtt az egy-egy betegre fordított munkaidő.

A kalocsai mentők tesztelnek, és a megye más kórházaiba is szállítanak fertőzötteket
Fotó: Gábor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában