Közlekedik a család

2020.10.22. 14:00

A kalocsai Rideg család nyerte meg a közlekedési versenyt

A kalocsai Rideg család nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által idén is meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű versenyt.

Gábor János

A Rideg család a verseny fődíjával, amit hamarosan birtokba vehetnek

Forrás: Petőfi Népe

Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által idén is meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű versenyt az a kalocsai család nyerte, akik Bács-Kiskun megye bajnokaiként öt éve rendszeres résztvevői az országos döntőnek. A verseny selejtezőit 19 megyében rendezték, mintegy 500 család részvételével, majd a területi győztesek október 17–18-án mérték össze tudásukat, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszíneken. A 2–20. helyezettek üzemanyag és üdülési utalványokkal gazdagodtak, míg a győztes Ridegék elnyerték a fődíjat, a Škoda Scala személygépkocsit.

– Az évek alatt elég sokféle feladatra felkészültünk már. Valószínűleg ez volt a szerencsénk: idén már nem vettük olyan véresen komolyan, mint korábban, csak játszottunk – vélekedett Ridegné Pesti Anita, hozzátéve, hogy a szokásos felkészülést-gyakorlást ettől függetlenül sem mulasztották el. – Ezúttal is volt elsősegélynyújtás és KRESZ-teszt, aztán vezetéstechnikai pályát, kerékpáros ügyességi feladatot kellett teljesíteni, illetve ami az országos döntőben új volt: vízi közlekedéssel és kisállat szállításával kapcsolatos feladatokat is kaptunk – mondta.

Rideg Gábor, a foglalkozását tekintve egyébként közlekedésrendész apuka elmondta: a család nagyon élvezte a döntőt, és egyetértett a feleségével abban, hogy nem görcsöltek rá, ami végül meghozta a vágyott sikert. Hozzátette: remekül megszervezett verseny volt, abból a szempontból pedig az eddigi legjobb, hogy tényleg nagyon kiegyenlített esélyekkel lehetett vetélkedni. Elismerte, hogy a verseny elméleti részére még szakmabeliként is hónapokat gyúrt, míg a gyakorlati feladatok sikerében egyszerűen csak hitt, mert tudta, hogy a család remekül dolgozik együtt.

A Rideg család a verseny fődíjával, amit hamarosan birtokba vehetnek
Fotó: Petőfi Népe

– Többször voltunk már másodikak, így amikor az eredményhirdetésen elkezdték hátulról előre mondani a sorrendet, és a második helyen még mindig nem Bács-Kiskun megyét mondták, akkor egymásra néztünk, hogy most tényleg ennyire nem sikerült? – mesélte nevetve Ridegné Anita, arra utalva, hogy azt hitték: ha az ezüstérem nincs meg, akkor a dobogóra sem fértek fel. – Aztán amikor kimondták, hogy Bács-Kiskun megyéből a Rideg családnak gratulálunk, az teljesen hihetetlen volt! Én sírtam, tényleg, őszintén – mondta. Megjegyezte: a nyereményautó kulcsát már az eredményhirdetéskor megkapták, így megnézhették, körbejárhatták a kocsit, de csak némi papírmunka után kapják majd kézhez, várhatóan egy-két héten belül.

A Rideg család – bármennyire is lelkes híve a vetélkedőnek – jövőre már nem fog szerepelni a mezőnyben, árulta el Gábor, megjegyezve, hogy ha lehetne sem neveztek volna 2021-ben, mert nem éreznék fair play-nek, ha nyertesként csökkentenék mások esélyét. Amúgy erre a szabályok sem adnak lehetőséget, tette hozzá, hiszen a fődíjasok a rá következő öt évben nem nevezhetnek újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában