kitüntetés

2020.08.09. 20:00

A házaspár nagyon sokat tett Csólyospálosért

Az idei évben a település legrangosabb elismerését, a Csólyospálos Községért kitüntető címet dr. Beat Dubs és Márta Dubs részére adományozta a község önkormányzata.

Tapodi Kálmán

Balról: Márta Dubs, dr. Beat Dubs, Á. Fúrús Jánosné és Á. Fúrús János

Forrás: Petőfi Népe

A svájci–magyar házaspár tizenhárom éve vásárolt ingatlant a településen, melynek közösségét rendszeresen támogatják adományaikkal. Á. Fúrús János polgármester elmondta: A házaspár a házuk avatóünnepségén másfél millió forintot adott önkormányzatunknak, amiből az óvodában lecseréltük a régi, elavult játékokat. Később a településünk karácsonyi díszkivilágítását is ők finanszírozták, majd éveken keresztül állták a lakosság számára szervezett német nyelvtanfolyamok költségeit. Az önkéntes tűzoltóink IFA típusú tűzoltóautó árának negyedét fizették, nemrégiben pedig az új IVECO fecskendő költségeit gyakorlatilag teljesen magukra vállalták, több mint 3 millió forint támogatást nyújtva ezzel a falunak.

Az önkéntes tűzoltók segítése kifejezetten a szívügyük, hiszen közreműködésükkel került Csólyospálosra egy kisbusz, illetve különböző felszerelések, ruhák, eszközök a helyi önkéntesek számára. A birkapörköltfőző fesztivált, községünk legjelentősebb rendezvényét is minden évben százezres nagyságrendű adományokkal segítik. A helytörténeti gyűjtemény létrehozásához is több millió forinttal járultak hozzá 2011-ben. Néhány éve létrehozták a Csipkerózsa Parkhotelt, amely egy 4 csillagos szálloda, és ezzel településünk idegenforgalma is fellendülhet. A hotel területén kialakítottak egy rendelőt, ahol ultrahangos ízületi vizsgálatokat végeznek a kistérségben élők számára. Dr. Beat Dubs csólyospálosi székhellyel megalapította a ­Rotary Club Danubia Csólyospálos Egyesületet, amely egy jótékonysági szervezet – sorolta Á. Fúrús János polgármester mindazokat a történéseket, amelyekkel a svájci–magyar házaspár kiérdemelte az elismerést.

Balról: Márta Dubs, dr. Beat Dubs, Á. Fúrús Jánosné és Á. Fúrús János
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában