KECSKEMÉT

2020.05.22. 17:58

A plázastop miatt nem lesz egyhamar szupermarket a Vacsi közben

A Kontakt Nagyker Kft. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az engedélyeztetési eljárás első körében elutasították a Vacsi közben megépíteni kívánt szupermarketjük terveit.

Hraskó István

Látványterv

Tavaly felkavarta a kedélyeket a városrészben, hogy a Vacsi közi ABC helyén többszintes társasházat építenének, ahol helyet kapna egy élelmiszer üzlet is. A lakók egy része tiltakozni kezdett, mondván, a társasház felsőbb emeleteiről be lehetne látni a környék udvaraiba, és hogy nagyon megnőne a forgalom.

Végül a beruházó változtatott eredeti szándékain, egy földszintes üzletet tervezve az ingatlanra. Az ABC bontása megkezdődött, sőt lassan befejeződik, ehhez képest meglepő fordulatról tájékoztatta szerkesztőségünket pénteken Konfár Zoltán, a beruházó Kontakt Nagyker Kft. ügyvezetője.

– Az engedélyeztetési eljárás első körében elutasították a beruházás terveit. A tervezett 790 négyzetméter eladóterű, korszerű szupermarket ugyanis a hatályos jogszabályok szerint az úgynevezett plázastop-törvény hatálya alá tartozik, ami alól nem kaptunk mentességet. Nem mondtunk le véglegesen a projektről, de az már biztos, hogy rövid időn belül nem lesz új élelmiszerbolt a Vacsi közben – közölte Konfár Zoltán.

A tervezett élelmiszerbolt látványterve

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában