közlekedés

2020.03.04. 14:00

Március 6-tól néhány utcában változik a forgalmi rend Kecskeméten

Március 6-tól a Bihar utcába csak a József Attila utca felől, míg a Tihany utcába csak a Nyíri út felől lehet behajtani. Mutatjuk a változásokat és a további terveket.

Hraskó István

A forgalomtechnikai tervezet

Forrás: Kecskemét MJV Önkormányzata

Fotó: CC

Az önkormányzat szerdán közölte szerkesztőségünkkel, hogy március 6-tól változik a forgalmi rend a Bihar és a Tihany utcákban. A Bihar utca a József Attila utca és a Nyíri út között lesz egyirányú, behajtani a József Attila utca felől lehet majd (a Nyíri útról tilos). A Tihany utca a Bibó utca és a Nyíri út között lesz egyirányú, ide a Nyíri út felől lehet majd bekanyarodni, a Bibó utca felől nem.

Mindezt dr. Homoki Tamás alpolgármester már egy múlt heti lakossági fórumon előrevetítette, melyen a Nyíri út és az Ady Endre utca közötti térség parkolási és közlekedési problémáiról esett szó. Többek között arról, hogy túlságosan zsúfolttá váltak az utcák, hiszen egyelőre nem kell fizetni a parkolásért, így sokan napközben itt hagyják az autójukat, és gyalog mennek a belvárosba. Ez viszont azzal jár, hogy a lakók nem tudnak megállni a házuk előtt, vagy gyakran még a közelében sem. Dr. Homoki Tamás ekkor is elmondta: a Bihar utcán tarthatatlan a helyzet, hiszen mindkét oldalon megállnak az autók, a szembeközlekedők pedig alig férnek el egymás mellett.

Az alpolgármester múlt héten egy háromlépcsős intézkedési tervet ismertetett, ennek első állomása az említett utcák egyirányúsítása. Ez vélhetően javít majd a közlekedésen, kevésbé fogják egymást akadályozni a gépkocsik, de valószínűleg ennyi nem lesz elég, így a második körben megállni tilos táblákat helyezhetnek ki az említett két forgalmas utca egy-egy oldalán. Ha pedig így sem sikerül látványos eredményt elérni, akkor következhet a fizető parkolás bevezetése az egész környéken – de csak akkor, ha a Balaton utcán a társasház építése már úgy áll, hogy normális parkolóhelyeket lehet építeni.

A forgalomtechnikai tervezet
Fotó: Kecskemét MJV Önkormányzata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában