galériával

2019.12.29. 10:03

Nagycsaládosok ünnepeltek Kecskeméten

Hagyományos karácsonyi évzáró eseményét tartotta a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szombaton a Hírös Agórában, ahol az ország minden részéből érkezett nagycsaládok közösen ünnepeltek.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az eseményre 276 szülő és 343 gyermek regisztrált az ország 52 településéről. Az ünnepségen a Kecskeméti Városi Fúvószenekar koncertje és a nagycsaládosok himnuszának közös eléneklése után Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a családokat. Beszédében hangsúlyozta, hogy a városvezetés fontosnak tartja a családok védelmét, a házasság és gyermekvállalás segítését, a gyermekek támogatását. Kiemelte, hogy elismerés illeti az egyesület nemes és sokrétű tevékenységét, melyet több mint 30 éve végeznek és hűek maradtak megfogalmazott céljaihoz, melyek az élet és anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért vállalt felelősség és a nagycsaládosok érdekvédelme. Méltatta az egyesület és sokrétű tevékenységét, mely felöleli az élet valamennyi területét és azt az üzenetet közvetíti, hogy családban élni jó.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az idei évben sok minden történt egyesületük életében: többek között rendezvényeket szerveztek, nagycsaládos esküvőt tartottak, szépirodalmi pályázatokat írtak ki érzékeny témákban és mintegy ötezer család karácsonyát szépítették meg gyűjtésükkel. Köszönetet mondott mindenkinek, aki a helyi közösségében időt és energiát szánt más családok segítésére és hozzájárult ahhoz, hogy a családok családhoz méltó életet éljenek. Az egyesület elnöke elmondta, hogy jelenleg több mint 14 ezer tagcsaládjuk van, ami mintegy 70 ezer embert jelent.

A köszöntők után a vendégek megnézhették a Pótszék Társulat Hópihécske című klasszikus zenével és balettel átszőtt téli mesejátékát, a Kecskemét Táncegyüttes produkcióját, majd táncot is tanulhattak, valamint az aulában kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában