hibás működés

2019.08.13. 07:23

Garanciában javítják a kalocsai Csilás park világítását

Érvényesítette a garanciát az önkormányzat a Kalocsa Szíve Program egyik helyszínén. A Szentháromság tér közelében lévő Csilás park buszparkolójában hibásan működött a többmilliárdos projekt részeként kiépített közvilágítás. Nem ez az egyetlen problémás elem: Nicolas Schöffer Chronos-8 nevű alkotásánál is vannak hiányosságok, de itt még nem biztos, hogy a kivitelezők hibáztak.

Gábor János

Három helyen kellett megbontani a parkolót

Forrás: Petőfi Népe

– Az utókövetéskor felmerültek bizonyos garanciális problémák, amelyeket most teszünk helyre – nyilatkozta dr. Bálint József polgármester, akinek irányítása alatt három évvel ezelőtt zárult le a még előző önkormányzat által nyert és kezdett projekt. – Két olyan elem van, ami nagyobb tétel. Az egyik a Schöffer-torony, ahol felmerültek bizonyos hiányosságok. Ezeket most vizsgáljuk, amennyiben a kivitelező vétett, akkor egyértelmű, hogy érvényesítjük a garanciális jogainkat. A másik a Csilás park világítása. Először azt hittük, hogy villámcsapás miatt nem működik, de hozzáértők megnézték, és kiderült, hogy szakszerűtlen volt a kivitelezés: nem jó a bekötés – mondta.

Három helyen kellett megbontani a parkolót
Fotó: Petőfi Népe

A városvezető elárulta: az utóbbi helyszínt kivitelező fővállalkozóval felvették a kapcsolatot, mire az utasította az eredeti munkát anno elvégző alvállalkozóját, hogy javítsa meg a világítást. A befejezést július végére ígérték, és bár időre nem készült el, Bálint József az ígéretek szerint arra számít, hogy augusztus elején sikerül elhárítani a hibát. A javítások miatt három helyen kellett megbontani a buszparkolót, amit azzal a céllal építettek, hogy a városba szállodahajóval, majd buszjáratokkal érkező turisták frekventált, látványos helyen kezdhessék meg kalocsai programjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában