Kecskemét

2019.05.18. 21:52

Másodszor tartották meg a Keresztény Polgári Pikniket

Szombaton rendezték meg Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Keresztény Polgári Pikniket, szoboravatással és közéleti pódiumbeszélgetéssel összekötve.

Hraskó István

Felvezetésként a szabadidőközpont domb felőli sétányánál, a játszótér mellett felavatták Gáspár Péter kecskeméti fafaragó művész Összetartozás című alkotását. A szobor felállítását az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány kezdeményezte, a műre a tavalyi első pikniken gyűlt össze a támogatás.

– „De jönnek majd új közös kapcsok, láncok, / megtartóbbak, mint minden karolás: / futnak arcomon, arcodon a ráncok / s majd fonalai őszülő hajaknak / tanítják, mi az összetartozás, / amelyet ketté Isten sem szakaszthat” – idézte Illyés Gyula Kapcsok című versét Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester beszédében elmondta: az összetartozást nem a telefonon szmájlikat küldözgetve, hanem személyesen találkozva lehet jól megélni. Azt is hozzátette, hogy reményei szerint Gáspár Péter szobrát további műalkotások fogják követni a tó mellett, így egy értékőrző képzőművészeti sétánnyal gazdagodhat a szabadidőközpont. A polgármester köszönetet mondott Deutschné Sipos Irénnek, az alapítvány kuratóriumi elnökének, hogy élére álltak a kezdeményezésnek, hozzátéve: hagyományt szeretnének teremteni a pünkösd közeledtével, annak szellemiségében szervezendő piknikből.

A Helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten című projekt keretében megvalósuló Keresztény Polgári Piknik ezután kezdődött a szabadidőközpont volt Tó Hotel felőli részén. A polgármesteren és családján kívül jelen volt Kecskemét (és térsége) két országgyűlési képviselője, dr. Salacz László és dr. Zombor Gábor, a Fidesz és a KDNP helyi önkormányzati képviselői, a városi cégek vezetői és dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója is.

A rendezvényen hungarikum játszóház, kézműves foglalkozás és koncert várta a gyerekeket. Majd Keresztény-polgári értékek gyorsan változó világunkban címmel Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum vezetője beszélgetett Apáti Bencével, a Budapesti Operettszínház balettigazgatójával, a Magyar Nemzet publicistájával, és Szakács Árpáddal, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztőjével, a Kinek a kulturális diktatúrája sorozat szerzőjével. A pikniket Beke Márk és társai fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában