Kecskemét

2019.04.07. 09:12

A város kollégistái versenyeztek egymással

A Táncsics középiskolai kollégiumban ismét megrendezték a Táncsics-hét elnevezésű programsorozatot. Ennek keretében nagy siker övezte a Táncsics Koli Kupa sportrendezvényt, melyen hat kollégium diákjai mérték össze ügyességüket.

Sebestyén Hajnalka

Hat versenyszámban, többek között frizbiben is összemérték ügyességüket a koleszosok

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A házigazda Táncsics a Református Internátus, a Gáspár kollégium, a Szent-Györgyi Albert kollégium, a Széchenyi kollégium és a Piarista kollégium lakóit látta vendégül. Jó hangulat jellemezte a sportrendezvényt. Hat sportágban – váltófutás, frizbi, streetball, leány- és fiú-asztalitenisz, sakk, labdarúgás – zajlott a verseny a csapatok között, mintegy 70–80 tanulót megmozgatva.

A Táncsics-kollégisták nem csak a Koli Kupán mozgatták meg magukat. Immár nyolcadik éve csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz és vállaltak önkéntes takarítást. Bibok Róbert intézményvezető elmondta: a nagytakarítást azért szervezik meg minden tanévben, hogy közösen megtisztítsák, élhetővé varázsolják szűkebb-tágabb környezetüket. A mozgalom jótékony hatást gyakorol a kollégium diákközösségére, erősíti a csapatszellemet és a társadalmi felelősség­vállalást.

Hat versenyszámban, többek között frizbiben is összemérték ügyességüket a koleszosok
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Juhász Mária tanárnő és Nagy Ádám tanár 25 diákkal a Széchenyiváros, Nyíri út, Jász utca térségében gyűjtötte fáradhatatlanul a szemetet, míg Bibok Róbert intézményvezető, illetve Kónya Ákos intézményvezető-helyettes, Borsik Viktor, Gyovai Sándor tanár másik 25 fős csapattal kerékpárral vonult ki a Csalánosi parkerdőbe, hogy a szemétkupacokat felszámolják. Mintegy 60–70 zsák szemetet szállítottak el munkájuk eredményeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában