Kiskunfélegyháza

2018.11.23. 17:04

Támogatja a város a kémények felújítását

Lakásonként húszezer forinttal támogatja a félegyházi önkormányzat a társasházi gyűjtőkémények lezárása miatt szükséges elektromos fővezeték és a kémények felújítását.

Vajda Piroska

Tavaly 15 társasház nyújtott be kérelmet az önkormányzathoz, amelyben az elvégzett felújításokhoz kértek vissza nem térítendő támogatást. A képviselő-testület ezeket a beruházásokat összesen 6,7 millió forinttal segítette. A támogatott tizenöt társasház közül eddig tizenegy fejezte a felújítást. A tavalyi döntés óta újabb hét társasház nyújtott be hasonló kérelmet, melyekre a város jövő évi költségvetésének terhére mintegy négymillió forintot biztosít az önkormányzat.

A város honlapján közzétett előterjesztésből az is kiderül, hogy a társasházi gyűjtőkémények letiltásában érintett további lakóközösségek – a Panel Programban már állami és önkormányzati támogatásban részesített társasházakat kivéve – továbbra is kérelmezhetik az önkormányzati támogatást. Ehhez szükséges a katasztrófavédelem által kiállított tanúsítvány vagy igazolás, a társasházi közgyűlés határozatkivonata, valamint a kivitelezői szerződés. A beruházás megvalósulását később számlával, a teljesítést pedig bankszámlakivonattal kell igazolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában