Kecskemét

2018.09.15. 10:51

Elkezdik a Vízmű utcai kerékpárút felújítását

Több kisebb, de a lakosság számára mégis fontos fejlesztés indul el a jövő héten Kecskeméten – mondta el dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a pénteki sajtóreggelin. Az alpolgármester régi elmaradásnak nevezte a Ceglédi úti óvoda előtti leállósáv kialakítását, ezt most bepótolja az önkormányzat, illetve a Városüzemeltetési Kft.

Hraskó István

Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

Elkezdődik a Vízmű utcában a kerékpárút, a Liget utcában pedig a járda felújítása, valamint a Könyves Kálmán utcán egy buszmegálló építése (ezt a Rösch Mode Kft. kezdeményezte, dolgozóik munkába járásának megkönnyítése érdekében, eddig ugyanis a Hetényegyháza felől érkező tizenöt-húsz munkavállalójuk csak az SOS Gyermekfalunál tud legközelebb leszállni, onnan viszont még jó két kilométert kell gyalogolniuk).

Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

Szeberényi Gyula Tamás beszélt arról is, hogy az önkormányzatnak az uniós projekteknél egyre több önerőt kell biztosítania, hiszen a támogatás összege adott, az építőanyagárak és a munkabérek emelkedése viszont megdrágítja a kivitelezés költségeit. Ezek a pluszösszegek beépülnek a költségvetésbe, több ilyen tételről is szavazott csütörtökön a képviselő-testület, mint ahogy azt is elfogadta a közgyűlés, hogy a városüzemeltetésre további 81 millió forintot szánjanak a büdzséből.

A sajtóreggelin az is kiderült, hogy nemrég új tulajdonoshoz került a volt KTE-pálya, az egyelőre ugyanakkor még nem ismert, milyen tervei vannak a régóta elhanyagoltan álló területtel.

Egy olvasónk a héten felháborodottan hívta fel szerkesztőségünket, hogy nem talált a vasútpályaudvar melletti parkolóban szabad férőhelyet, így autóját a volt KTE-­pálya és a vasút kerítése közötti, régebben füves, ma már csak földes sávon hagyta. A Városrendészettől viszont büntetést kapott, nemcsak ő, hanem az ott parkoló további hét-nyolc gépkocsi vezetője is. Szeberényi Gyula Tamással megosztottuk ezt az esetet, ő elmondta, hogy a MÁV a régi futballpálya és a pályafenntartási igazgatóság között épít majd a közforgalom előtt nyitott parkolót, az ehhez vezető járda kivitelezését az önkormányzat vállalta. Az viszont még nem ismert, a MÁV mikor fog nekikezdeni a munkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában