Kecskemét

2018.09.30. 17:26

Babakocsikkal és kismotorokkal vonultak az utcákon (videók)

Vasárnap délután tartották meg a babakocsis felvonulást a belvárosban, mely idén nem a Hírös Hét Fesztivál hangulatát emelte, hanem a Helyi Termék Ünnepét. A szervezők idén újdonsággal is készültek, immár pöttöm gyermekmotorosok, futóbiciklisek is csatlakozhattak a menethez, mely a színháztól indult el.

Sebestyén Hajnalka

A babakocsis felvonulás szorosan kapcsolódik a kecskeméti Hírös Hét Fesztiválhoz, melyet először 1934-ben rendeztek meg. Már az első rendezvény legnagyobb látványossága a babakocsis felvonulás volt. A tarka menetet mintegy húszezer fő nézte végig a Nagytemplomtól a Rákóczi út végéig. A menet élén a tábla hirdette: Kecskemét a gyermek és a gyümölcs városa.

Bár most közel sem volt akkora tömeg, ennek ellenére sokan örömmel nézték a vidám menetet. Sajnos az elmúlt évekhez képest csökkent az anyukák és nagymamák kreativitási kedve, csak nagyon kevesen díszítették fel a babakocsikat. Szerencsére azért voltak üdítő kivételek, akiket a végén a szervező Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület díjazott is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában