Bács-Kiskun

2018.05.05. 20:00

Megyénkben is búcsút vettek a végzős diákok középiskoláiktól

Május 4-én és 5-én elballagtak a diákok a középiskolákból. A neheze számukra csak most jön: május 7-én, hétfőn a magyar írásbelivel megkezdődik az érettségi vizsgák időszaka.

Sebestyén Hajnalka

Megyénkben is több ezer végzős búcsúzott el iskolájától, és a sikeres érettségi után lép tovább a főiskolák, egyetemek vagy éppen a munka világába. A ballagás napján az iskolát, a tantermeket körbesétálták a diá­kok a hagyományokat követve. Több évtized után is elengedhetetlen a ballagási tarisznya, melybe az alsóbb osztályokba járó társaik pogácsát, aprópénzt, osztálynévsort tesznek a középiskolai évek emlékére.

Az írásbeli vizsgákat május 4. és 28., az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

Május 4-én délután Kecskeméten a Piarista Gimnázium végzősei is elballagtak.

Elballagtak többet közt a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium végzősei, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzősei és a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzősei is.

A ballagásokra való készülődésről pedig itt írtunk korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában