Közélet

2010.02.05. 17:13

Folytatódnak a meghallgatások

A jövő héten is Javában zajlanak a meghallgatások a megyeházán a Juhar utcai speciális iskola ügyében.

Magyarvári Annamária

Közben a kedélyek és szóbeszédek mit sem csillapodnak az intézet körül: portálunkon sokan írják meg véleményüket, tapasztalataikat – egyre többen névvel, telefonszámmal is.

Mint azt korábban a Petőfi Népe is megírta: vizsgáló bizottság néz utána a kecskeméti Juhar utcai speciális iskola ügyeinek. A bizottság felállítását Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke indítványozta még január 26-án. Közben január 29-én pénteken a megyei közgyűlés MSZP frakciója nyílt levélben arra szólította fel az elnököt: hívjon össze rendkívüli ülést a Juhar utcai és a halasi pszichiátriai történések ügyében.

A szerkesztőségünkbe is naponta érkeznek újabb telefonok, e-mailek, sőt, van aki a recepción hagyott levelet: tarthatatlan a helyzet a Juhar utcai intézményben, segítsünk, hogy mielőbb helyreállhasson a rend, és nyugodt, kiegyensúlyozott munka folyhasson az iskolában. Közben a dr. Bagó Zoltán vezette vizsgáló bizottság már meghallgatta Kimpián Ildikót, az intézmény vezetőjét, a Szülői Munkaközösség képviselőjét, és több panaszost is.

– Korrekt volt a meghallgatásom, diktafonra, és jegyzőkönyvbe is felvették az elhangzottakat - mondta el lapunknak Végel Ibolya, akit kedden hallgatott meg a bizottság.

Ugyanezen a napon járt a megyeházán  Gáborné Sávolt Ágnes is, aki 27 év munkaviszony után, most januárban jött el az intézménytől, ráadásul úgy, hogy közalkalmazotti jogviszonyáról is lemondott. Felmondása előtt Ágnes helyi szakszervezeti titkár is volt a Juhar utcán: – Elsősorban a rendkívüli felmondásom indokairól, és az igazgatónőhöz fűződő viszonyomról kérdezett a bizottság. Nagyjából fél órán át tartott a meghallgatásom, amit írásban és diktafonra is rögzítettek. Tájékoztattak, hogy az elhangzottakból jegyzőkönyv készül, amit a jövő héten tudok majd átolvasni és aláírni – nyilatkozta lapunknak a volt munkatárs.

A Juhar utcai ügyeket vizsgáló bizottság tagjai:

- dr. Bagó Zoltán jogi ügyekért felelős alelnök

- Pető István, az Oktatási és Közművelődési Osztály vezetője

- dr. Budavári Zsuzsanna jogtanácsos, a Közgyűlési és Jogi Osztályról

Jelentkezett lapunknál az a közcélú foglalkoztatott fiatalember is, aki pár hete beadvánnyal élt a város jegyzőjéhez, egy, a Juhar utcán történt gyermekverés kapcsán. Makula Zsolt elmondta: írásos beadványát a jegyzőasszony a gyámhivatalhoz továbbította, ahonnan pár nap múlva telefonon fel is keresték, azóta azonban nem tud arról, hol tart az ügye. Munkája jelenleg nincs, a Juhar utcáról mennie kellett: azzal az indokkal menesztették, hogy  túllépte a hatáskörét.

Információink szerint a vizsgálat és meghallgatások a jövő héten is folytatódnak, és a bizottság azokat a panaszosokat, volt dolgozókat is meghallgatja, akik utólag jelentkeztek: szeretnék elmondani tapasztalataikat, véleményüket.

A vizsgálat aktuális állásáról kérdeztük dr. Bagó Zoltánt a bizottság vezetőjét is, ő azonban lapunknak mindössze annyit mondott: a vizsgálat lezárultáig annak állásáról nem szeretne nyilatkozni, azt  azonban megerősítette, hogy a meghallgatások hétfőn és kedden is folytatódnak.

Korábban Bagó Zoltán lapunknak azt is elmondta:  az intézményvezető, Kimpián Ildikó feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, rágalmazás miatt. A rendőrségen azonban ezt nem erősítették meg. Nyíkos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője megkeresésünkre elmondta: hozzájuk péntek délelőttig sem az igazgatónő nevével, sem az intézmény nevében  nem érkezett ilyen feljelentés.

Hol van a feljelentés?

Az igazgatónő e-mailben eljuttatta hozzánk azt a dokumentumot, mely igazolja, hogy Kimpián Ildikó január 29-én az ügyvédje által megtette a feljelentést becsületsértés és rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen. Hogy az iratok hol akadtak el, és miért nem tud a feljelentésről a rendőrség, arra hétfőn viszatérünk.

- Pető István, az Oktatási és Közművelődési Osztály vezetője

- dr. Budavári Zsuzsanna jogtanácsos, a Közgyűlési és Jogi Osztályról Hol van a feljelentés? Az igazgatónő e-mailben eljuttatta hozzánk azt a dokumentumot, mely igazolja, hogy Kimpián Ildikó január 29-én az ügyvédje által megtette a feljelentést becsületsértés és rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen. Hogy az iratok hol akadtak el, és miért nem tud a feljelentésről a rendőrség, arra hétfőn viszatérünk. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!