Közélet

2007.12.20. 06:00

A jég hátán elnézőbbek

Olvasóinkban felmerült a kérdés: azokban a "csökkent értékű" fizetőparkolókban kell-e fizetni a parkolásért, ahol nincs eltakarítva a hó, s az már masszív páncélként le is fagyott az aszfaltra?

G.Z.

A kérdés most nem csak a megyeszékhely autósait izgatja, hanem a Kecskeméten karácsonyi bevásárlásokat intéző környékbelieket is. A hírös városi parkolók üzemeltetője a piac- és vásárigazgatóság. Vezetőjük érdeklődésünkre elmondta: az alaphelyzet az, hogy ahol parkolnak, ott fizetni kell. Vannak azonban könnyítések.

– A párban dolgozó felügyelőinknek ki van adva, hogy vegyék figyelembe a parkolók állapotát – mondta el Kun István. – Ha nagyon havas, jeges az adott hely és látszik, hogy a havazás óta még egyáltalán nem volt letakarítva, akkor ott méltányosságból nem helyeznek ki büntetéseket – mondta az igazgatóság vezetője.

Hozzátette: az enyhébb hozzáállás a két ünnep között is várható.
– A pirosbetűs ünnepeken nem kell fizetni, a két ünnep közötti időszak pedig hivatalosan ugyan díjköteles, de ezeken a napokon is a barátságosabb arcunkat fogjuk mutatni. Nem célunk az ünneprontás - hangsúlyozta Kun István.

Az igazgató a jövő évi díjszabásokról elmondta, májusig nem várható emelés. A 2008-ra szóló egész éves bérletek pedig - amik már most is kaphatók -, még januárban is az idei áron vásárolhatók meg.

Fizetős lesz a parkolás az Árpádváros teljes területén. A körülbelül áprilistól várható változás a Dobó körút, a Batthyány utca, az Árpád körüt és a Petőfi Sándor utca által övezett területet érinti majd. A piac- és vásárigazgatóság illetékese elmondta, az új terültetet az egyes díjövezeti kategóriába sorolják majd, azaz 90 forintért fél órát parkolhatnak majd az autósok. Az ott lakók költségtérítéses bérletet válthatnak majd fejenként egy saját autóra, melynek ára - a teljes árú, egy utcára szólól havi 2700 forint helyett - egész évre 2430 forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!