Kék hírek, bulvár

2012.07.16. 16:29

Piti bűnözőként kezdte Bándy Kata gyilkosa

A rendőrök korábbról már ismerték azt a férfit, aki vallomása szerint Bándy Katát megölte. P. László többszörösen visszaeső bűnöző, aki az év első napját is lopással kezdte.

T. K./MTI

Vagyon elleni bűncselekmények miatt nem volt már ismeretlen a bűnöldöző szervek előtt P. László. A többszörösen visszaeső bűnöző múlt évben szabadult az 1 év 2 hónapig tartó börtönbüntetéséből. A kelebiai lakhellyel rendelkező és Kiskunhalason is gyakran megforduló férfi az idei év első napját is lopással kezdte. Újabb büntetésére azonban a jogszabályi változások miatt nem kerülhetett sor.  

A legutóbbi eljárással kapcsolatban Téglás Péter, kiskunhalasi vezető ügyész elmondta: „nevezett személy esetében megszűnt a nyomozás mivel az időközbeni értékhatárváltozások miatt, cselekedete már csak szabálysértésnek minősült.”

A már szombaton elfogott férfit kihallgatták, ahol beismerte a gyilkosságot. Beismerő vallomást tett, ugyanakkor a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. A hírek szerint egy bokros területen már szombaton elfogták a rendőrök. Kihallgatásakor indokként azt hozta fel, hogy tetszett neki a lány, csupán szexuális indíttatásból támadta meg. Nem ismerte korábbról. Arra, hogy megbánta-e e tettét, nem válaszolt. Kedden délelőtt újra kihallgatják.

A gyanúsítottnak egyébként a gyilkosság idején börtönben kellett volna lennie. Július 2-án kellett volna 20 napra a kecskeméti börtönbe bevonulnia, mert nem fizetett meg egy rá kiszabott 40 ezer forintos szabálysértési bírságot.

A Híradó beszámolója szerint a Bóly mellett, menekülés közben elfogott férfi, aki szexuális indíttatásból ölte meg a pszichológusnőt, legutóbb tavaly ősszel szabadult a börtönből. Akkor egyéves börtönbüntetését töltötte le, előtte pedig rablás miatt ítélték el öt évre.

A helybeliek szerint nagyon rossz híre volt a férfinak Kelebián és a környező településeken, mert több bűncselekménnyel, köztük gépkocsi-feltörésekkel, betörésekkel és lopásokkal is gyanúsították. Szobája szekrényén több bírósági végzés és rendőrségi idézés is volt.

A Híradónak nyilatkozott a gyilkossággal gyanúsított férfi anyja, aki azt mondta, két hónapja költözött fia a kelebiai tanyavilágból Pécsre a nagybátyjához, de ő nem hiszi el, hogy fia követte volna el a bűncselekményt. Sajtóinformációk szerint P. László önkényes lakásfoglalóként élt a város egyik Magtár utcai házában.

Az MTI Hírcentrum értesülése szerint szombat éjjel egy másik férfit is elfogtak a rendőrök a gyilkossági üggyel kapcsolatban, de a rendőrség erről nem adott felvilágosítást.

Ezek is érdekelhetik