Hírek

2012.12.17. 07:55

Iskolai vérengzés: Lanza nem írt búcsúlevelet

Hivatalosan is megerősítette az amerikai rendőrség, hogy Adam Lanza volt a connecticuti iskolai lövöldözés elkövetője.

mti

A férfi először az ágyban fekvő anyját lőtte fejbe négyszer, a vérengzés után pedig saját magának is fejsérüléseket okozott, abba halt bele. Az amerikai rendőrség hivatalosan megerősítette vasárnap, hogy a newtowni ámokfutás elkövetője a gyanúsított Adam Lanza volt. A nyomozók közölték, hogy a 20 éves tettes sokkal több embert készült megölni, de a riasztott rendőrség közeledése miatt öngyilkosságot követett el.
 
Egy rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy Lanza ölte meg anyját is otthonukban, iskolai ámokfutását megelőzően. Egy meg nem nevezett tisztségviselő szerint négyszer fejbe lőtte a pizsamában ágyban fekvő asszonyt.
 


Megerősítést nyert, hogy Adam Lanza öngyilkos lett, fejsérülést okozott magának, amelybe belehalt. Az iskolában több száz lövést adott le áldozataira. A helyszínen hat olyan tárat találtak, amelyek mindegyikébe 30 lőszer fér. Sokkal több embert megölhetett volna - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.
 
Lanza az épületbe úgy hatolt be, hogy több tárnyi lőszerrel szétlőtte a kulcsra zárt bejárati ajtót. A nyomozók nem találtak sem a tettesnél, sem házukban búcsúlevelet vagy naplót, amely segítene indítéka feltárásában - mondta Dannel Malloy, Connecticut állam kormányzója az ABC televíziónak nyilatkozva. A nyomozás feltehetőleg több hétig tart majd a Sandy Hook iskolában, amelynek tanulói addig a szomszédos települések iskoláiba járnak majd.

Ezek is érdekelhetik