Hírek

2008.05.18. 09:40

Zuschlag a Fiatal Baloldalt is tönkretette

Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal (FIB), az MSZP társult ifjúsági szervezete,

BAMA

Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal (FIB), az MSZP társult ifjúsági  szervezete, a tagok magánszemélyként új szervezetet hoztak létre -  tudta meg az MTI szombaton.

A baloldali ifjúsági szervezet Szombathelyre hívta össze kétnapos tisztújító kongresszusát, ahol az előzetes információk  szerint készültek az önfeloszlatásra. A szigorúan zárt ajtók mögött  folyó tanácskozásról a távirati irodának annyit sikerült megtudnia,  hogy szombaton valóban megszületett a döntés a FIB jogutód nélküli  megszüntetéséről, valamint nagy támogatottsággal egy új szervezet  létrehozásáról és kidolgozták annak alapszabályát is.

A kiszivárgott hírek szerint az eddiginél nagyobb létszámú lett  az új szervezet vezetősége, és egyetlen elnökjelöltként Varga  Lászlót, a FIB-et eddig is iránytó MSZP-s politikust jelölték. A résztvevők közül többen is jó hangulatúnak minősítették a  kongresszust, de elmondták, hogy nem kevés félelem is van a  résztvevők körében. Félelem elsősorban amiatt van, hogy képes lesz-e  megszabadulni az új szervezet a volt alelnök, a csalás miatt  letartóztatott Zuschlag János nevétől és "örökségétől".

Ezek is érdekelhetik