Íjászat

2024.04.09. 13:35

Újabb versenyeken remekeltek a Koppányok – galériával

A dobogókról ezúttal sem hiányozhattak a kiskunfélegyházi Turul Koppány íjászok. Több versenyen is bizonyították felkészültségüket, elhivatottságukat. A versenyeken a fiatal Koppányok is kiválóan szerepeltek.

Sebestyén Hajnalka

A közelmúltban jártak Domaszéken a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjász versenyen. A jó hangulatú játékos megmérettetést több mozgó és ügyességi céllal, távlövéssel tarkították. A következő dobogós helyezések születtek. Történelmi ifi kategóriában: Dongó-Gárgyán Imola 2. helyezett lett. Történelmi senior férfi kategóriában Szólya Imre 1. helyen végzett. 

íjászat, Turul Koppány, verseny
Újabb versenyeken remekeltek a Koppányok
Forrás: Beküldött fotó

Egerben is versenyeztek. A vár falai között elhelyezett 24 célt küzdötték le, több-kevesebb sikerrel. A célok a MISZ szabályok által meghatározott 12 kötelező célelemet tartalmazta, lőlapos, vadász és ügyességi célok vegyesen. A és B lőállásban közel 300 fő nevező 7 korosztályban, 5 fajta íjjal lőtte a célokat. Ez egyben a Szabadtéri OB-ra felkészítő verseny volt.  

Vadászreflex íjjal két fiatal is dobogós lett: Tóth Milán 1., Zoboki Csenge 2. helyezést szerzett. 

A Koppányok nagyon összetartó csapat. Ennek kapcsán Bicskeiné Csányi Mária, aki 4. helyen végzett megjegyezte: a korosztályában ketten is 397 pontot lőttek, azonos számú 10 és 0 pontszámmal, ezért a 4. és 5. helyezés szétlövéssel dőlt el a javára. Amikor végeztek a lövéssel, látta, hogy minden résztvevő Koppány ott integet és örül a sikerének. Számára ez volt az igazi siker. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában