Labdarúgás

2024.04.16. 17:05

Nagy csata várható Kunbaján

Szerdán már a 4. fordulót rendezik meg a Bács-Kiskun vármegyei kupában. Hat helyszínen csapnak össze a csapatok, a párosítások közül az egyik legerősebb a Kunbaja-Soltvadkert összecsapás.

Vincze Miklós

A megyei kupa szerdai fordulójának az egyik legerősebb párosítása a Kunbajai SE-Soltvadkerti TE Soltút találkozó. 

Az őszi, vadkerti bajnokin döntetlent játszott a Soltvadkert és a Kunbaja
Fotó: Bús Csaba

Ez az a párosítás, amelyiknek a sorsoláskor minden bizonnyal egyik tagja sem örült a másiknak, hiszen a tabella jelenlegi állása alapján nemigen kaphattak volna erősebb ellenfelet. Ráadásul – szintén a jelenlegi állás szerint – a két gárda a bajnokságban is akár közvetlen riválisa lehet egymásnak a hajrában, akár atekintetben is, hogy melyik csapatnak sikerül szebb érmet, vagy egyáltalán: érmet szereznie.

Május 11-én találkoznak bajnokin ugyanebben a felállásban. Semmilyen szempontból nem álomellenfél tehát egyik csapat sem a másiknak, sőt, szinte rémálomellenfél. Ráadásul egy szerdai mérkőzésre jóval nehezebb összeszedni a nagycsapatot. A kupa korai szakaszában akár még elfogadható is az, hogy valaki esetleg egy gyengébb garnitúrát küld ki a pályára, a kupasorozat ezen szakaszában azonban, a 4. fordulóban már aligha érdemes egy mérkőzést – úgymond – elengedni, hiszen az ebből a körből továbbjutókat könnyen lehet hogy – kedvező sorsolás esetén – már csak egyetlen mérkőzés választja el a döntőtől, márpedig kupadöntőt vívni a vármegyei labdarúgás szintjén is nagy dolog, egy trófea megszerzése pedig nem csak a győztes nevét megőrző krónikákban maradandó, hanem minden egyes résztvevő számára – legyen az játékos, szurkoló, vezető – maradandó élmény. Ennek fényében kérdeztük meg kunbajai részről Varga Zoltán technikai vezetőt, és Molnár Lászlót, a Soltvadkerti TE vezetőedzőjét, hogy milyen célkitűzéssel vágnak neki, és milyen kerettel tudnak nekivágni a szerdai kupameccsnek.

Varga Zoltán, a Kunbaja technikai vezetője: – A vasárnapi mérkőzés feldobta a csapatot, nagyon örülünk a győzelemnek, különösen ilyen körülmények között, hogy kétgólos hátrányban mentünk a félidőre. Előző héten ugyebár szabadnaposak voltunk, és akkor egy kicsit aggódtunk, hogy nem hat-e vajon negatívan a csapatra, hogy éppen Kecskeméten, a Kecskeméti LC és az SC Hírös-Ép vendégeként aratott győzelem után jön a pihenőnap. Vasárnap derült ki, hogy a pihenőnap szerencsére nem okozott a csapatnak törést, nem esett vissza a felfelé ívelő forma. Ami a keretet illeti, már a vasárnapi mérkőzés után egyeztettünk a játékosokkal, és nem csak a vezetőség szeretné, hogy ugyanaz a gárda tudjon fölállni szerdán a Vadkert ellen, amelyik vasárnap legyőzte a Jánoshalmát, hanem a játékosok is, tehát úgy fest, hogy mindenki itt lesz szerdán, az első csapattal fogunk tudni kiállni. És természetesen nagyon szeretnénk továbbjutni a kupában. Ami a bajnokságot illeti, nagyon szerenénk megtartani a jelenlegi helyezésünket, ami a túlszárnyalását jelentené az eredeti célkitűzéseknek. A kupa ugyanakkor egészen másfajta küzdelem, az egy rangot adhat, dicsőséget hozhat. Ezzel is tisztában vagyunk, és ennek érdekében mindent el fogunk követni a Soltvadkert ellen a továbbjutásért.

Molnár László, a Soltvadkerti TE Soltút vezetőedzője: – Ami a keretet illeti, véleményem szerint taktikázásnak itt tere nincsen. Meggyőződésem ugyanis, hogy a vármegyei első osztályban egy csapatnak sincs annyira bő kerete, hogy második sorról lehetne beszélni, vagyis nincs olyan keret, ahol taktikázni lehetne, vagy a kupameccsek érdekében szerdára vagy szombatra pihentetni. Az én tudomásom szerint Bashiri- Shahroodi Arianon kívül az összes játékosom a rendelkezésemre fog állni szerda délután, ez szám szerint azt jelenti, hogy leszünk tizennégyen. Abból a tizennégyből fogom összeállítani a csapatot, az a tizennégy játékos nálam egyenlő, hogy közülük aztán majd ki kezd, és ki lesz cserepados, az szerda délután fog eldőlni. Egyszóval aki rendelkezésre áll, arra szükség is lesz, és reményeim szerint ott is lesz Kunbaján. Ami a célunkat illeti, természetesen szeretnénk tovább jutni, de jelen helyzetben, az Akasztótól hazai pályán elszenvedett vereség után inkább úgy fogalmaznék, hogy elsősorban szeretnénk a hétvégi csorbát kiküszöbölni, és megmutatni, hogy attól függetlenül, hogy az Akasztótól kikaptunk, azért jó csapat vagyunk, és hogy nem véletlenül vagyunk az élmezőnybe, hanem az élmezőnyhöz tartozunk.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik Kunbaján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában