Labdarúgás

2024.03.31. 07:00

Edzőváltás után menekülne a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga (NB II.) 26. fordulójában nehéz mérkőzés vár a Tiszakécskei LC-re, a kiesés elől menekülő csapat ugyanis a feljutásban reménykedő Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége lesz. A Tisza-partiak egy edzőváltás után vennének új lendületet a hajrában.

Nyitray András

Bár sajtópletykák már szóltak róla, így is némileg váratlanul jött csütörtökön a hír, hogy a Tiszakécske menesztette a téli szünetben kinevezett vezetőedzőjét, Kis Károlyt. A rutinos trénerrel nem tudott a győzelmek útjára térni a csapat, így inkább a közelgő bajnoki miatt volt némileg meglepő az időzítés. A megoldás házon belülről jött, feladatait Balogh Pál eddigi asszisztens edző veszi át, de marad a stábban Pintér Csaba is segítőjeként, míg Pleskó László kapusedzőként érkezik. 

labdarúgás, Tiszakécske, mérkőzés
Még nem adta fel a Tiszakécske
Fotó: Szentirmay Tamás

A feladat nem könnyű, amire az átalakuló stábra vállalkozott, hiszen a 4. helyen álló Szeged otthonában kellene bravúrt elérni. A Tiszakécske jelenleg a 17. helyen áll, nyolc pontra a bennmaradást érő helyektől, kilenc körrel a vége előtt. Egy dolog biztos, a papírformát is többször borítania kellene a TLC-nek, ha meg akar ragadni a másodosztályban, másként nem kerülhetik el a kiesést. Ősszel egyébként a Szeged nem tudott nyerni mostani riválisa ellen, hiszen Tiszakécskén 2-2-es döntetlen született. 

A Szeged-Csanád GA–Tiszakécskei LC NB II-es bajnoki vasárnap 17 órakor kezdődik a szegedi Szent Gellért Fórumban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában