Baon podcast

2024.01.25. 18:51

Sikeres évet zárt a KESI birkózó szakosztálya – podcast

Banó Csabával, a Kecskeméti Sportiskola birkózó szakosztályának vezetőjével beszélgetetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter a Hír FM kecskeméti adásában.

Orosz Fanni Flóra

A beszélgetés a birkózó szakosztály előző évét foglalta magába, emellett pedig a 2024-es terveikről is beszámolt az osztály vezetője. Az idei év nem utolsó sorban olimpiai esztendő is egyben, a beszélgetés alatt erről is esett néhány szó. 

Banó Csaba először az őszi szezonról számolt be, ami leginkább a diákolimpiákról szólt, de voltak magyar bajnokságok is, és az évet a lehető legjobban, az elképzeléseik szerint zárták. A Kecskeméti Birkózó Club és a Kecskeméti Sportiskola birkózó szakosztálya a tavalyi évben összesen csaknem 500 olimpiai pontot szerzett, ami szerencsére túlszárnyalta a 22-es év eredményeit. 

A birkózás az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend, és bár minden sportágban van némi lemorzsolódás, a szakosztály vezetőjétől megtudhattuk, hogy Kecskeméten már évek óta 50 fő körül mozog a rendszeresen birkózni járók száma.  

A beszélgetés alatt további részletek derültek ki a grundbirkózásról, a strandbirkózásról, az egyesület jövőbeni céljairól is, de az is kiderült, hogy milyen módon lehet csatlakozni a KESI birkózó szakosztályához. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában