Dakar-rali

2024.01.08. 11:50

A 18. helyről vágnak a maratoni szakasznak a dunaszentbenedeki kamionosok – videóval

A vasárnapi versenyszakasz megtétele után, összetettben a 18. helyen áll a Qualitrans Racing triója a Szaúd-Arábiában zajló Dakar ralin.

Tapodi Kálmán

Fotó: Qualisport Racing

A Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő alkotta dunaszentbenedeki kamionos csapatot a terep mellett, a technika ördöge is próbára tette. A vasárnapi szakaszon egy vízcső javítása is fél órát elvett a magyaroktól, majd a táv második felében defektet is kaptak. A Scania Hyena a nehézségekkel terhelt etap után, a 21. helyen zárta a versenynapot. – Elég hosszú nap volt, 460 km gyorsasági, aminek az elején 35 km dűne volt. Nem volt könnyű, de sikeresen teljesítettük – értékelte a versenynapot Czeglédi Péter a bivakban, ahová már sötétedés után érkeztek meg a 637-es rajtszámú, sárga Hyenával. Hétfőn Al Duwadami és Al Salamiya közötti maratoni, köves szakaszokkal és dűneláncokkal teli 438 km megtétele vár a monstrumokra is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában