Qualisport Racing

2024.01.03. 13:54

Újra nekivágnak a sivatagnak a dunaszentbenedeki kamionosok – videókkal

Az Africa Eco Race kamionos kategóriáját a múltban két ízben megnyerő, a világ összes jelentős sivatagi futamát megjárt Qualisport Racing múlt évben szerepelt először a Dakar-ralin. Idén újra megméretik magukat.

Tapodi Kálmán

A fotó a tavalyi Dakarról, a célba érkezés után készült

Fotó: Qualisport Racing

A Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő alkotta dunaszentbenedeki trió bemutatkozása küzdelmesre sikeredett. Jó kezdés után technikai hibák is nehezítették Kovácsék dolgát, akiknek szakaszokat kellett félbe-, illetve kihagyniuk. A sárga színű Scania Hyena végül  a Dakar Experience mezőnyében érkezett a célba.

Szaúd-Arábia ötödik alkalommal ad otthont a világ legismertebb rallyversenyének, amelyen idén 434 járművel, 778 versenyző vág neki a sivatagnak. A rajt pénteken lesz Alulaból egy 158 kilométeres prológgal, de szombaton már 541 kilométere megtétele vár a mezőnyre Alula és Al Henakiya között. A versenyzőknek – akiknek a terep mellett, a hőséggel is küzdeniük kell – január 13-án lesz egy pihenőnapjuk Rijádban.

A január 5-19. között zajló verseny lesz a 46. Dakar Rally. A Qualisport Racing versenyzőit egy jól összeszokott szervizcsapat – Felnagy Máté, Kovács Attila, Várda Ferenc, Kovács Dorián, Jakab László – segíti majd a verseny során. A csapat előbb Barcelonába utazott a gépátvételre, majd több hetes hajóútján érkeztek meg Szaúd-Arábiába, ahol már nagyon várták a Hyena érkezését és végre a homokon is tesztelhették a versenykamiont.

A prológot követően tizenkét szakasz megtétele vár az indulókra a tizennégy versenynapon. A több mint 7800 kilométeres össztávon, közel 5 ezer kilométer gyorsasági szakaszt is kijelöltek, amelyek többségét új útvonal. A végső cél Yanbuban lesz, a Vörös-tenger partján.

 

Fotó: Dakar 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában