Kézilabda

2023.09.30. 20:37

Vasárnap folytatná jó sorozatát a KNKSE

Remek időszakon van túl a kecskeméti női kézilabdacsapat, hiszen hazai pályán a 2. és 3. fordulóban is győzni tudott. Nem lehet más céljuk, mint idegenben is diadalt aratni, az NB II újonca ellen.

Nyitray András

Győzelemért utazik a KNKSE

Fotó: Bús Csaba

A MALÉV SC tavaly megnyerte a Budapest I. osztály bajnoki versenyfutását, így idén már az NB II. G-csoportjában gyűjti a pontokat. Döcögősen indult az év számukra, hiszen az első találkozón alulmaradtak a rutinos Inárcs-Örkény csapatával szemben (26-39), majd kikaptak a Rákosmente gárdájától (32-26), legutóbb azonban 38 gólt szerezve felülmúlták a Ceglédi Kék Cápákat (33-38), egyáltalán nem lebecsülendő tehát a pestszentlőrinci alakulat.

A Kecskemét úgy tűnik, elkapta a fonalat, hiszen az első fordulóban ugyan botlott a bajnokaspiráns ENUSÉ-val szemben, legutóbbi két meccsét azonban megnyerte Bíró-Kisjuhász Petra alakulata, és elszántan készül első idegenbeli győzelmére is. A KNKSE támadójátéka láthatóan egyre hatékonyabb, és a kapuban Szegedi Brigitta valamint Ács Petra is hétről-hétre jobban teljesít.

A papírforma a hírös városiak győzelmét ígéri, de izgalmas, látványos találkozóra számíthatnak a kilátogató szurkolók.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Jó erőkből álló csapathoz utazunk, kemény ütközetre számítok. Tudjuk, hogy a Malév újonc az NB II-ben, de remek lövői vannak, mindent bele kell adnunk, ha el akarjuk hozni a pontokat. A csapatomon határozottan látom a fejlődést; a védekezésünk kezd összeállni, és támadásban is egyre hatékonyabbak vagyunk. Ha kellő elszántsággal lépünk pályára, és harcolunk az utolsó percig, akkor lesz keresnivalónk a Malév otthonában.

Malév Sport Club – Kecskeméti NKSE
Női kézilabda NB II. G-csoport, 4. forduló
2023. október 01. vasárnap, 11:00
BUD Aréna, Budapest, Thököly út 5.
Vezeti: Lipcsei, Serfőző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában