Futás

2023.08.24. 14:29

Már csak néhány nap és indul a Nyakvágó Maraton Ballószögön – galériával

A tizenegyedik Nyakvágó Maratonra is színes programokkal és megannyi újítással várják a részvevőket és a versenyzők hozzátartozóit. Augusztus 27-én, vasárnap tartják a Nyakvágó Maratont, de a sajtó munkatársait már néhány nappal az esemény előtt, szerdán tájékoztatták a részletekről, a program menetéről, és elkerülhetetlenül hangoztak el személyes tapasztalatok, élmények is a maraton kapcsán, hiszen sokéves összefogás gyümölcse, hogy idén ismét megrendezhetik.

Orosz Fanni Flóra

Somogyi Lajos és Boronkay Péter a szerdai ballószögi sajtótájékoztatón

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A tájékoztatón többek között megjelent Sári Tibor, a Piroska Szörp tulajdonosa-ügyvezetője, aki már a kezdetektől támogatja a megmozdulást és nemcsak a cégen keresztül, hiszen ő maga is részvevője szokott lenni a futásnak. Mellette Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista foglalt helyet, aki szintén 2013-ban már részt vett az első versenyen. Rajtuk kívül pedig megjelent a FUTASZÖG Egyesület elnöke, Almási István is. A versenyen továbbá részt vesz majd Kiss Gergely vízilabdázó, illetve Kucsera Gábor kajakozó is.

A szervezők kiemelték, hogy az első néhány évben rengeteget tanultak a rendezvényekből, hiszen a maraton történetének elején még ténylegesen csak a sport állt középpontban, azóta viszont a ballószögi futás már nemcsak a sportolóknak kedvez, hanem a versenyzők családjainak, gyerekeinek, akár baráti társaságoknak is, hiszen finom falatokkal, frissítőkkel, szelfie-pontokkal, a gyerekeknek arcfestéssel, ugrálóvárral is készülnek már évek óta.

A futóknak minden alkalommal számos frissítő pontot helyeznek ki a pálya során, ahol többek között a Piroska Szörp is kapott egy saját standot, illetve ebben az évben saját kabala figurával is készülnek. A környezettudatosság jegyében is folyamatosan fejlődnek, hiszen évekkel ezelőtt már megszüntették a petpalackos megoldást, ezt követően szilikonpoharakkal próbálkoztak, idén viszont már nyakvágó feliratozású repoharakat kapnak a versenyzők. 

A nyár végi meleg miatt megfigyelhető, hogy az elmúlt évekhez képest rövidebb távra neveznek a résztvevők de a szervezők ezt nem bánják, hiszen a lényeg, hogy a nap végére mindenkiben erősítsék a futás szeretetét. Ehhez kapcsolódik a befutó ajándékcsomag is, ami tartalmaz majd egy Nyakvágó Maratonos őszi-téli sapka is, éppen azért, hogy a sportolókat arra biztassák, hogy a hidegebb időszakban se hagyjanak fel a futással.

További újítás, hogy idén először masszőrrel is készülnek, hiszen a legrövidebb táv is megterhelő lehet, külön tekintettel a hatalmas nyári hőségre. Ami a pályát illeti, a homokos talajnak sem tesz jót a kiszáradás, de Boronkay Péter nyugtató szavakkal üzent a résztvevőknek, mondván, hogy ha ő elsüpped a homoktengerben, mindenki más is el fog, tehát az esélyek és a teljesítmények valószínűleg arányosan változnak majd.

A szervezők, a támogatók és a különleges vendégek is szeretettel várják a családokat, a futókat a vasárnapi eseményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában