Verseny

2023.08.03. 16:43

Kiskőrösre került a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa-kupája – galériával, videóval

Ezen a héten rendezték meg a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét Kecskeméten. A döntő mérkőzést csütörtökön játszották le a csapatok, majd átadták a díjakat. Az Európa-kupát a kiskőrösi Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának fiatal csapata nyerte.

Horváth Péter

Az aranyérmet a kiskőrösi Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának adták át

Fotó: Bús Csaba

Hétfőn kezdődött és csütörtökig tartott a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntője Kecskeméten, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezésében. Az évtizedek alatt nemzetközivé nőtt nagyszabású sporteseményre Magyarországon kívül további hét országból: Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Szlovákiából, Bosznia-Hercegovinából, Németországból és Lengyelországból érkeztek hátrányos helyzetű fiatalokból álló csapatok. Magyarország képviseletében hat gyermekotthon fiataljai vettek részt a viadalon: Debrecenből, Tolcsváról, Komádiból, Somogyvárról, Kiskőrösről és Mátészalkáról is érkeztek labdarúgó ifjak. Az eseményt hétfő délután Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg.

A döntő mérkőzést csütörtökön 11 órakor játszották, amit a díjátadó követett. Az Európa-kupát a kiskőrösi Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának fiatal csapata nyerte, az ezüstérem a komádi csapaté, míg a bronz a Tolcsváról érkezett csapaté lett. Negyedik lett Debrecen, ötödik Bulgária, hatodik Bosznia-Hercegovina, hetedik Mátészalka, nyolcadik Németország és kilencedik Szerbia futballcsapata.

A gólkirály a kiskőrösi Rácz Tamás lett, aki a kupa ideje alatt 35-ször talált be az ellenfél kapujába. A legjobb játékosnak a bolgár Atakan Sinant választották, aki egyébként a mezőny egyetlen női játékosa is volt. A legjobb kapus címét a kiskőrösi Gillányi Áronnak ítélte oda a zsűri.

Az eredményhirdetésen Christo Polendakov, Bulgária magyarországi nagykövete és Sipos László tanácsnok köszöntötte az ifjú futballistákat, s mindketten méltatták a fiatalok bajnokságban mutatott teljesítményét. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában