Röplabda

2023.08.30. 11:09

Alaposan átalakul az idei Extraliga

Komoly változásokkal startolhat el a 2023/2024-es bajnokság a férfi Extraligában, ugyanis az új versenykiírás értelmében felduzzad a mezőny, ami új formai követelményekkel is együtt jár majd. 

Nyitray András

A férfi Extraligában idén is a Kecskeméti RC képviseli majd Bács-Kiskun vármegyét egyedüli klubként

Fotó: Bús Csaba

Az előző idényben csupán nyolc csapattal rajtolt el az Extraliga, mely rövid alapszakasz után egy középszakasszal folytatódott, hogy aztán a rájátszással és a helyosztókkal záruljon. Nyáron a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) átalakította a lebonyolítást, ennek köszönhetően 12 csapatosra bővült a mezőny. Visszatérhet így a legmagasabb osztályba a Dág, de a Szeged, a Miskolc és a TFSE is csatlakozik. Az alapszakaszban így kétszer játszanak majd egymással a csapatok, a tervek szerint márciusig kialakul ezzel a végleges sorrend. Ezt követően nyolc együttes jut be a rájátszásba, ahol a helyezések alapján dőlnek el a párosítások. Az alapszakasz győztese a nyolcadikkal találkozik, tehát minél jobb helyezést ér el valaki, papíron annál könnyebb dolga lesz a negyeddöntőben. A rájátszásban egészen a döntőig három nyert meccsig tart egy párharc, ugyanakkor a helyosztókon elég lesz két siker is a csapatoknak már. 

A férfi Extraligában idén is a Kecskeméti RC képviseli majd Bács-Kiskun vármegyét egyedüli klubként. A kecskemétiek az előző idényben az ötödik helyen fejezték be a bajnokság küzdelmeit, emellett a kupában bronzérmesek lettek. A pontos menetrendre egyelőre várni kell még, de jelen állás szerint október elején indul az új szezon. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában