Kerékpár

2023.07.04. 09:12

Kettős sikert értek el az országos bajnokságon az MHB Bank Cycling Team versenyzői

Az elmúlt hétvégén Tamásiban rendezték meg az országúti kerékpáros versenyt, ahol kiválóan szerepeltek a kecskeméti alapítású MHB Bank Cycling Team versenyzői.

Szentirmay Tamás

A dobogón balról Erdős Dániel, középen Péter-Lichtenberger Ábris

Elég ritka alkalom egy sportegyesület életében, hogy a dobogó első kettő fokán az ő versenyzőjük ünnepel. Pláne különleges alkalom akkor, ha ez egy országos bajnokságon történik. A kecskeméti alapítású MBH Bank Cycling Team, az ország egyik legerősebb utánpótlás egyesülete lett az elmúlt évek során. Jól mutatja a csapat erejét, hogy a hétvégi Tamásiban rendezett kerékpáros országos bajnokságon, az U17 -es korosztályban kettős győzelmet arattak a fiatalok. A bajnokságot Péter-Lichtenberger Ábris nyerte, míg a dobogó második fokára Erdős Daniel léphetett fel.

– Nagyon okosan és taktikusan versenyeztek a fiúk. Az első 30 kilométeres kör után kiderült, hogy a mezőny nem fogja elengedni a szökésünket. Ezért a srácok a második körben elkezdtek spórolni az erővel, a mezőnyhajrára. Bejött a taktika, mert Ábris és Dani egymással küzdöttek meg a bajnoki címért. Az U19 -es korosztályban 120 kilométer volt a versenytáv, ahol szintén végig nagyon bátran versenyeztek a bringásaink. Igazi csapatként működött az MBH gépezet és a közel 43 kilométer per órás átlagsebességű versenyen mezőnyhajrá döntötte el a helyezéseket. Ebben a korosztályban legjobban Szöllőssy Ádám szerepelt, aki a csapat segítségével a negyedik helyen ért célba, mondta Sáfár Tamás a csapat igazgatója.

A csapat egy rövid pihenés után folytatja a felkészülést, mert nagyon komoly megmérettetések vár rájuk. Az MBH Bank Cycling Team junior sorát ugyanis az a megtiszteltetés érte, hogy az augusztusi, hazai rendezésű junior világkupán, egyedüli egyesületi csapatként indulhat a világ lejobb válogatott csapatai ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában