Asztalitenisz

2023.06.12. 14:59

Történelmi siker: bronzérmes lett az Extraligában a Kiskunmajsai AC

Remekül szerepelt női Extraliga négyes döntőjében a Kiskunmajsai AC csapata. A majsaiak először jutottak a legmagasabb osztály fináléjába, ahol először a tavalyi ezüstérmes Budapesti Erdért SE ellen álltak asztalhoz.

Tapodi Kálmán

Ambrus Tímea, Pergel Szandra, Volentics Anna, Tanács Nóra , Tanács Imre csapatvezető

Fotó: Kiskunmajsai AC

A Pergel Szandra, Volentics Anna, Ambrus Tímea majsai trió 3-3-ig mindig egyenlített az esélyesebb fővárosiak ellen, de végül 5-3-ra alulmaradtak. A bronzmérkőzést a házigazda Debreceni AK-DEAC ellen játszotta a KAC, amely két és fél órás órás küzdelemben, 5-4 arányban győzött, így története legnagyobb sikerét elérve, 3. lett a Final Fourban!

– Történelmi pillanat a klubunk életében, most először végzett a csapatunk a felnőtt női legmagasabb osztályban a harmadik helyen.  Az Erdért csapatával játszottunk a döntőbe jutásért, de sajnos a kiélezett mérkőzésen kikaptunk. A Debrecen elleni  bronzmeccsen a páros mérkőzést elvesztettük, de az egyèni mérkőzéseken Pergel Szandra három, és Ambrus Tímea két győzelmével a végén mi örülhettünk – számolt be Tanács Imre, a majsaiak csapatvezetője.

A férfiak négyes döntőjében szerepelt a fővárosban a Soltvadkerti TE. A derekasan küzdő vadkertiek az első nap 7-3-ra maradtak alul a címvédő Pécs ellen, majd a bronzmeccset is elveszítették: Komló - Soltvadkerti TE 7-2 .

A legutóbbi három idényhez hasonlóan idén is a Pécs és a Budaörs nyerte meg a férfi, illetve női Extraligát.

 



  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában