Asztalitenisz

2023.06.06. 19:33

Asztalitenisz Extraliga: a Kiskunmajsai AC női csapata először szerepelhet a négyes döntőben

Rendhagyó módon két helyszínen rendezik meg a hétvégén az asztalitenisz Extraliga férfi és női négyes döntőjét. A nőknél először jutott a legjobbak közé a Kiskunmajsai AC. A férfiaknál a Soltvadkert is ott lesz a Final Fourban.

Tapodi Kálmán

A Kiskunmajsai AC csapata: Volentics Anna, Pergel Szandra, Tanács Nóra és Ambrus Tímea

Forrás: Kiskunmajsai AC

A magyar szövetség a hírlevelében arra emlékeztetett, hogy amióta a jelenlegi formában dőlnek el a hazai élvonal érmes helyezései (2015), mindig egy helyen rendezték meg a Final Fourokat, idén azonban a férfiak Budapesten, az Ormai Csarnokban küzdenek meg a végső győzelemért, míg a nők Debrecenben, a Hódos Imre Sportcsarnokban.

A férfiaknál tavaly a Celldömölk hiába verte meg a komlói döntőben a Pécset, az iráni Amir Hosszein Hodaei jogosulatlan szerepeltetése miatt a fellebbviteli bizottság döntése után hivatalosan csak az ötödik helyen végzett a bajnokságban. A PEAC így idén is címvédőként – és alapszakaszgyőztesként – vághat neki a négyes döntőnek. A másik két résztvevő újra a Komló (Hügiéne Bt.) és a Soltvadkert lesz – olvasható a nemzeti hírügynökség által közöltekben.

A nőknél a papírforma ismét Budaörs-Erdért döntőt ígér. A tavalyi győztes budaörsiek megnyerték az alapszakaszt, így egy esetleges döntetlen esetén ők örülhetnek majd a hétvégén. A Debrecen és a Kiskunmajsa először szerepelhet a négyes döntőben, előbbi rögtön házigazdaként. A győztes csapat mindkét nemnél 750 ezer forinttal gazdagodik. A Kiskunmajsai AC csapata nem számíthat Tanács Nóra játékára, mert a korosztályos válogatott játékos súlyos térdsérülést szenvedett.

A program: 

Extraliga, négyes döntők (szombat), elődöntők, férfiak (Ormai László Csarnok, Marczibányi tér):

PTE PEAC Kalo-Méh I. - Soltvadkerti TE 15:00

CVSE Swietelsky Vulkán Fürdő I. - Hügiéne Bt. Komló 15:00

Nők (Hódos Imre Sportcsarnok, Debrecen):

SH-ITB Budaörsi Sport Club - Debreceni Asztalitenisz Klub-DEAC 11:00

Budapesti Erdért SE - Kiskunmajsai AC 15.00

Vasárnap: férfiak (Ormai László Csarnok, Marczibányi tér):

a 3. helyért 15:00, döntő 15:00, nők (Hódos Imre Sportcsarnok, Debrecen): a 3. helyért 11:00, döntő 15:30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában