Labdarúgás

2023.05.04. 13:35

Kisorsolták a vármegyei kupa elődöntőit

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága csütörtökön délután elkészítette a vármegyei kupaelődöntők sorsolását, illetve eldőlt, hogy kié lesz az ötödik Magyar Kupa-főtáblás helyért vívott mérkőzésnek a pályaválasztói joga. Kecelen, Hartán és Uszódon vívnak május 17-én mérkőzéseket.

Vincze Miklós

Parázs jelenet Az Apostag-Harta kupamérkőzésen

Fotó: Gulyás Sándor

Szerdán délután, két vármegyei kupamérkőzéssel kialakult a Bács-Kiskun vármegyei kupavadászat legjobb négyes mezőnye. Miután a Harta és a Kecskeméti LC sikerrel vette az akadályt, ők követték a Bajai LC-t és a Kecel FC-t az elődöntőbe, és várhatták az elődöntő sorsolását. Ez a négy csapat már kiharcolta a jogot egyúttal arra is, hogy a MOL Magyar Kupa 2023/24-es kiírásában az országos táblán induljon. Az országos táblán öt helye van Bács-Kiskun megyének, erre az ötödik helyre a két szerdai vesztes, az egyaránt a vármegyei harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjában szereplő Apostag és Uszód még eséllyel pályázik, egymás ellen vívott mérkőzéssel döntik majd el, hogy ki indulhat a főtáblán.

Az igazgatóságon először a két vármegye hármas csapat helyosztóját sorsolták ki. Fortuna az Uszódnak kedvezett, így az Uszód-Apostag mérkőzésen dől el, hogy melyik vármegyei harmadosztályú csapat léphet ki a megye határain kívülre.

A Bács-Kiskun Megyei Kupaelődöntők párosítása: 

Kecel FC–Kecskeméti LC, 

Harta SE–Bajai LC.

Mind a két elődöntőt, mind a főtábláért vívandó mérkőzést május 17-én 17 órai kezdettel rendezik meg. A mennyiben a mérkőzésen a rendes játékidő leteltével döntetlenre állnak a felek, büntetőrúgásokkal döntik el, hogy ki jut a kupadöntőbe, illetve a helyosztó mérkőzés esetén az országos táblára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában