WBPF Európa Bajnokság

2023.05.27. 07:00

Fitnesz Európa Bajnokságon harmadik helyet szerezte meg a bajai Rudolf Bálint

Budapesten rendezték meg a WBPF Európa Bajnokságot az elmúlt hétvégén, ahol a sport physique kategóriában a bajai Rudolf Bálint remek eredményt ért el. Az eseményre 11 országból 150 versenyző érkezett. A WBPF szervezetet 2009-ben alapították, a világszövetség jelenleg 143 tagországgal rendelkezik.

Márton Anna

Fotó: Kapott fotó

A sport physique kategóriában a bírák több dolgot értékelnek: a keskeny csípőt, széles vállövet, tagolt izomzatot, de az arányokat is osztályozzák, valamint a színpadi pózolást és a kisugárzást. Ez alapján állítanak össze egy képet. Egy perces szabad pózolást követően, választják ki a legjobb hat versenyzőt. Rudolf Bálint úgy fogalmazott: Alapvetően nagyon színvonalas verseny volt. Jobb lett mint gondoltuk. A versenyzők 11 országból érkeztek, összesen 150 induló vett részt a megmérettetésen.

A bajai fiatal 2017-ben indult először fitnesz versenyen, akkor még 66 kilogrammban mérette meg magát. Jelenleg 77,5 kilogrammban versenyzett. Elmondta, hogy az edzések során kiemelten fontos a szimmetria megtartása, a kért V alak kialakítása érdekében. Heti hét alkalommal edz, ezt követi egy pihenőnap.

Rudolf Bálint harmadik lett
Fotó: Márton Anna

– Az elmaradt izmaimat általában hetente kétszer edzem. Ami az étkezést illeti, nagyjából egész évben jól étkezem. Egész évben tartom majdnem a versenyformát, hogy ne keljen túl sokat diétázni. Fontos a jó étkezés, hogy növekedjen az izom. A verseny előtt kicsit más az étrendem. Leginkább a töltés előtti időszak a legnehezebb, amikor fűszer nélkül fogyaszthattam csirkemellet egy kis uborkával. Olyankor másfél kilogramm húst is megeszek naponta, elrágcsálom egy kis uborkával. Konkrétan ebből áll négy napom. Ezeken a napokon 8-10 liter vizet iszom, majd a verseny előtt három nappal drasztikusan elzárom a csapot. Ez azt jelenti, hogy naponta csak egy deciliter vizet ihatok – mondta hírportálunknak Rudolf Bálint.

Hozzátette, hogy bár drasztikusnak tűnik az utolsó pár nap diétája, edzése a verseny előtt, de számára ez nem jelent különösebb megerőltetést, szereti a kihívást. Motiválóként hat rá, hogy nem sokan vannak Baján sem fitnesz versenyzők, akik helyezéseket érnek el ebben a kategóriában. Következő célként őszi kriko kupát, perfectbody classic, aztán superbody meg fitparadet nevezte meg. Fokozatosan építgeti izmait, a cél hogy minél nagyobb izomtömeg mellett tartja az arányokat és folyamatosan fejleszti magát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában