Labdarúgás

2023.05.26. 22:02

Bajnoki címet ünnepeltek Kiskunfélegyházán – galériával

Utolsó bajnoki mérkőzését is megnyerte a Kiskunfélegyháza vármegyei I. osztályú labdarúgó csapata és fölényesen lett ismét bajnok. Ezúttal a Hartát fektették kétvállra.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Elég langyosan kezdődött a mérkőzés, a csapatok keresték a lehetőségeket, de helyezeteket nem tudtak kialakítani. Az első érdemleges esemény a 32. percben történt, amikor Csehi Tamás távoli lövése megpattant a kapu előtt, de Nagy Szabolcs szögletre tudta ütni. A válasz félegyházi részről csak a 45. percben érkezett, amikor Oroszi Dániel kapott jó labdát a tizenhatoson belül, de addig forgolódott, míg túlhúzta a labdát és odalett a helyzet.

A szünetben először az U14-es korosztályú kiskunfélegyházi játékosoknak adták át a bajnokság megnyerésért járó aranyérmet, Dorogi Márknak pedig megelőlegezték a gólkirályi címet. Őket az U16-os korosztályú labdarúgók bronzérem átadása követte. Közülük Tamás Roland lőtte a legtöbb gólt és lett gólirály.

Az 50. percben Nagy Dániel jobb oldalról keresztbe rúgta a labdát Valkai Tamás jókor ugrott fel, és a fejéről a hálóba jutott a labda 1–0. Öt perccel később Szabó Péter adott remek labdát Oroszinak, de a csatár kapu fölé rúgta. A 68. percben Oroszi a felső kapufát találta telibe. Három perccel később azonban sikerült gólt szereznie. Középen kapott jó labdát, majd elcsavarta a védő mellett a játékszert, amit Ámann már nem tudott hárítani 2–0. Ezzel még nem ért véget a hazai gólgyártás. A csereként beállt Kurgyis Kevin is feliratkozott a góllövő listára. A 76. percben Oroszi lövését még ki tudta ütni Ámann, de pontosan Kurgyis elé, aki a felső léc alá bombázott 3–0.

A találkozó után a hazai játékosok bajnokcsapat feliratú pólóban vették át a bajnoki címért járó aranyérmet és a serleget, Oroszi Dániel pedig a gólkirályi címért járó elismerést. Nem maradt el az ilyenkor szokásos pezsgő bontás sem. A Kiskunfélegyháza megérdemelten lett első a vármegyei I. osztályban.

Kiskunfélegyháza–Harta 3–0 (0–0)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D. (Nagy V. 66.), Kanyó, Magony, Valkai (Szűcs D. 74.), Erős (Kurgyis 66.), Oroszi, Ábel (Szabó D. 56.), Urbán, Szabó P., Makány (Huszka 56.).

Harta: Ámann – Makó, Hamar, Fekete, Csehi, Grecu, Mihály, Vizi (Nasz 86.), Dunai, Erdei, Máthé.

Gólszerző: Valkai 50., Oroszi 70., Kurgyis 76. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában