Futsal

2023.02.15. 13:55

Távolodni látszik az arany a kecskemétieknek

A férfi NB III. 16. fordulójában rangadót rendeztek kedd este, ugyanis a kecskeméti Dirner-Siland FC a szegedi St. Mihály FC vendége volt. Mindkét csapat a bajnoki címért harcol még, így nagy tétje volt a találkozónak. 

Nyitray András

Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

 Idegenben mindig nehéz dolga van a csapatoknak ebben a bajnokságban, és a kecskemétiek most sem a legjobb előjelekkel keltek útra. Sérülések és egyéb okok miatt több hiányzója is volt az együttesnek, többek közt Gréczi Gábor, a csapat egyik fő gólfelelőse sem tudott pályára lépni az igen fontos rangadón a Szent Gellért Fórumban. 

Nem indult azonban rosszul a meccs vendég szempontból, hiszen csak három percet kellett várni a vezető gólra, Sáfrány Dávid vette be a szegedi kaput. Az első percekben nem unatkozhattak a nézők, hiszen a 6. minutumban Farkas büntetőjével egyenlített a St. Mihály, majd a gyorsan ezután újabb két gól született a 8. percben, Pánczél ismét előnyhöz jutatta a vendégeket, de azonnal válaszolt Farkas (2–2). A folytatásban már jobbára a szegedi akarat érvényesült a parketten, szünet előtt még Klippel és Csobán is bevette a kecskeméti kaput, így a félidőben 4–2-re vezettek a hazaiak. 

A második játékrészben a mezőnyjáték dominált, kiegyenlített küzdelem zajlott a csapatok között. Az utolsó percben aztán kihasználta a Szeged, hogy mindent egy lapra tett fel a Kecskemét, Farkas előbb mesterhármasig jutott, majd Olajos alakította k ia 6–2-es végeredményt. 

Vereségével a Dirner-Siland visszacsúszott a harmadik helyre, míg a St. Mihály fellépett a  másodikra a bajnoki tabellán. 

St. Mihály FC–Dirner-Siland FC 6–2 (4–2) 

Szeged. Vezette: Gargya (Dobó, Vereska)

St. Mihály: Garamvölgyi, Csobán R., Kopasz, Antal, Klippel. Csere: Csobán K., Huszár, Farkas F., Kovács, Olajos. 

Siland: Halmavánszki – Sáfrány, Pánczél, Szabó G., Fekete A. Csere: Vass, Takács, Böde, Marosvölgyi, Herczeg. 

Gólszerző: Farkas F. (6., 8., 40.), Klippel (12.), Csobán R. (19.), Olajos (40.) ill. Sáfrány (3.), Pánczél (8.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában