Futsal

2023.02.28. 08:07

Egy Kovács Józsefnyival jobb volt a Frogs a derbin

Bács-Kiskun vármegyei derbire került sor hétfőn este a futsal NB III. Csongrád-Csanád vármegyei csoportjában, ugyanis a kecskeméti Dirner Siland Futsal Club a már bajnok NNC Frogs Lajosmizsét fogadta a 18. fordulóban. A mérkőzést, amelyen az ezüstéremhez nagyon kellett volna a három pont a hazai gárdának, a vendégek nyerték.

Vincze Miklós

Kovács Jüzsef (jobbra) négy gólt szerzett

Fotó: BUS CSABA

Sportszerű jelenet előzte meg a mérkőzés kezdőrúgását az izsáki sportcsarnokban, a kecskeméti csapat játékosai ugyanis sorfalat álltak, és megtapsolták a sorfal között a pályára bevonuló, már bajnoki lajosmizseieket. A pályán ugyanakkor nem szándékoltak előzékenyek lenni, hiszen a Dirner Siland számára fontos volt a három pont besöprése az ezüstérem megszerzése érdekében, a békák pedig alighanem úgy álltak a mérkőzéshez, hogy lehetőleg – divatos kifejezéssel élve – kimaxolják ezt a nagyon szépre sikerült tavaszt. Fekete Attila révén meg a hazai csapat szerezte meg a vezetést, ezt Szabó Szabolcs hamar kiegyenlítette. Böde Krisztián révén újra a Dirner került előnybe, csakhogy erre a találatra egy egész csokorra való, egészen pontosan két Szabó Szabolcs, és két Kovács József válasz érkezett, így 2–5-ös állással vonultak pihenőre a felek. 

A ligában első számú gólkirályjelölt Kovács József olyannyira kedvet kapott – az idén már nem először – a gólszerzéshez, hogy még kétszer betalált a 34. és a 35. percben, hazai részről erre már csak egy válasz érkezett, Sallai Bence alakította ki a 3–7-es végeredményt. 

A bajnok mizseieknek még egy mérkőzésük van hátra, március 13-án a szegedi SZTE EHÖK ellen újra ünnepelhetnek. A Dirner-Siland dolga nem lesz könnyű, hiszen már nincs a saját kezükben a sorsuk. Az ezüstéremért folyó versenyben a kecskemétiekhez képest a szegedi St. Mihály két ponttal jobban áll, mind a két gárdának még két mérkőzése van hátra, és mind a két csapat az SZTE EHÖK és az Apátfalva csapatával találkozik.

Dirner-Siland Futsa Club–NNC Frogs Lajosmizse 3–7 (2–5)

Izsák, vezette: Tasnádi Dávid, Juhász Tamás.

Dirner-Siland: Halmavánszki – Fekete A., Kiss L, Gréczi, Sallai. Csere: Terecskei – Böde, Halasi.

NNC Frogs: Peltzer – Treier Sz., Kovács J., Márki, Teiber G. Cser: Barna – Somogyi, Szarka, Fekete T., Surányi, Sajó, Szabó Sz, Kis D.

Gól: Fekete A. 5., Böde 9., Sallai 38., illetve Szabó Sz. 8., 10., 20., Kovács J. 17., 20., 34., 35. perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában