Futsal

2023.01.24. 09:32

Kitűnően játszott a Frogs – galériával

A NB III.-as bajnokság 13. fordulójában az NNC Frogs Lajosmizsei FC a kecskeméti Dirner-Siland FC-t fogadta hétfő este a vármegyei rangadón.

Nyitray András

Először született ebben a szezonban lajosmizsei siker a derbin

Fotó: Bús Csaba

A Lajosmizse igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést, ami alig tíz perc elteltével góllá is érett, amikor Treiber vette be a hazai kaput (1–0). Sokat nem kellett várni az újabb gólra sem, de Somogyi találatára nagyon gyorsan válaszolt a túloldalon Halasi, az utolsó szó azonban Márkié volt az első félidőben, így 3–1-es előnnyel vonultak szünetre a csapatok. 

A második félidő elején Gréczi újra felhozta egy gólra a kecskemétieket, és kialakult egy igen szoros és izgalmas csata. A hajrára azonban összezuhant a Siland, az utolsó öt percben előbb Márki talált be, majd Kovács duplájával kialakult a 6–2-es végeredmény.

– Sajnos sok hiányzóval vágtunk neki a meccsnek, illetve közben is akadtak gondjaink – értékelt Halasi Károly, a Dirner-Siland játékosa. 

– A kezdés sem alakult jol, így ahogy legutóbb is, hamar kettő gólos hátrányba kerültünk. 

Vissza tudtunk jönni egy gólra, a második félidőben feljebb léptünk, megvoltak a lehetőségeink, ez volt az a periódus, amikor máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés. Az utolsó öt percben viszont újra gólt kaptunk, erre már nem tudtunk reagálni. Korábban azt gondoltam, hogy az egymás közötti meccsek lehetnek döntőek a bajnoki cím szempontjából, de most három idegenbeli meccs vár ránk, amik nagyon nehezek lesznek. Amennyiben ezekből jól jövünk ki, akkor az utolsó meccs lehet a döntő, de addig még hosszú az út. 
A „Békák” duplázó hőse, Márki Bence érthetően elégedetten értékelt. 

– Azt gondolom, hogy az első félidő első felében inkább felénk billent a mérleg nyelve.  Előbb egy szép kombináció, majd egy kavarodás után voltunk eredményesek. A második félidő elején kicsit bennmaradtunk az öltözőben, ezt ki is használta ellenfelünk. 

Szerencsére a második félidő vége felé már a mi akaratunk érvényesült, ez gólokban is megmutatkozott. 

A hangulat is kitűnő volt, hiszen nagyjából 100 néző szurkolt a csarnokban, amit ezúton is köszönünk. Igyekszünk minden meccset megnyerni már, majd odaérni a dobogó valamelyik fokára – mondta Márki Bence. 

NNC Frogs Lajosmizsei FC–Dirner Siland FC 6–2 (3–1)
Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Kócsó (Szöllősi, Török)

Frogs: Peltzer – Treiber Sz., Kovács J., Márki, Dobosi. Csere: Barna, Somogyi, Szarka, Fekete T., Surányi, Faragó, Hegyesi. 

Siland: Halmavánszki – Fekete A., Gréczi, Halasi, Sáfrány. Csere: Vass, Lóczi, Kovács Zs., Böde, Szabó G. 

Gólszerző: Treiber Sz. (9.), Somogyi (14.), Márki (18., 35.), Kovács J. (38., 39.) ill. Halasi (16.), Gréczi (24.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában