Labdarúgás

2022.10.23. 12:55

Beindult a Kalocsa, legyőzte a veretlen Félegyházát

A hétvégén a 9. fordulót rendezték meg a megyei első osztályú bajnokságban. Ezúttal a forduló összes mérkőzését szombaton vívták meg, kivéve a Soltvadkert–Kecel szomszédvári rangadót, amelyet közös megegyezéssel november 27-ére halasztottak a felek.

PN-összeállítás

Fotó: Szentirmay Tamás

A nagy küzdelmek, szoros mérkőzések fordulója lett a megyei első osztályú bajnokság 9. köre. Három mérkőzésen is megosztoztak a csapatok a pontokon – Tiszakécskén, Kecskeméten és Akasztón –, azon a három találkozón pedig, amely az egyik fél győzelmével végződött, csupa egygólos győzelem született. A Jánoshalma hazai pályán legyűrte a Baját, a Lajosmizse bravúrgyőzelmet aratott Hartán, de legalább ekkora bravúrt ért el a Kalocsa is, miután hazai pályán jobbnak bizonyult az eddig veretlen, és négy pont előnnyel éllovas Kiskunfélegyházánál.

Tiszakécskei LC II.–Kunbajai SE 1–1 (1–1)

Tiszakécske, 60 néző, vezette: Tóth Szabolcs (Molnár László, Kovács Levente)

TLC II.: Baráth B. – Bankó, Horváth A., Varga N. (Szólát 46.), Alberti (Káli 76.), Oberna, Klemenc, Tóth-Molnár, Tóth M., Vólent, Hoffmann. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kunbaja: Durdevac – Sojic, Ivkovic, Zigic, Ikrás (Bélavári 65.), Kokljevci, Sicar, Momcilov, Panic, Borenovic, Plavsiv (Milovanovic 75.).

Gól: Vólent a 3., ill. Sicar a 10. percben.

Sárga lap: Vólent 32., Hoffmann 68., Tóth-Molnár 72., Oberna 84., ill. Momcilov 10., Milovanovic 22., Plavsc 31., Zigic 44., Borenovic 45., Ikrás 61., Panic 67.

Bagi Gábor: – Hozzáállásban a múlt heti játékunkhoz képest javultunk. Örülök, hogy a Kunbaja feljött a megyei másodosztályból az elsőbe, mert egy ilyen csapat színesíti az első osztály palettáját. Jó kis ki-ki mérkőzés alakut ki, mindkét kapu több alkalommal is veszélyben forgott. Ha a szívemre hallgatok, akkor azt mondom, hogy mi álltunk közelebb a győzelemre, ha pedig objektívan gondolom át az egészet, akkor egy igazságos döntetlen született. A második félidei gólra törő játékunkkal méltán gondolom azt, hogy itthon kellett volna tartanunk a három pontot.

Varga Zoltán, a Kunbaja elnöke: – Jól kezdtük a mérkőzést, de egy buta helyzetből kaptunk egy tizenegyest, amivel a Tiszakécske vezetést szerzett. Szerencsére hamar tudtunk rá válaszolni. Utána egy kicsit fölénybe kerültünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, a két-három ziccerünk azonban kimaradt. A második félidőben is egyenrangú ellenfelek voltunk, viszont megint kihagytunk három-négy ziccert, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Örülök annak, hogy a csapat felállt, mert a héten edzőváltás volt, a kedélyek is forrongtak. Most mindenki megnyugodott, és jó eredményt értünk el.

Kalocsai FC–Kiskunfélegyháza 2–1 (0–0)

Kalocsa, 150 néző, vezette: Tóth Róbert (Berger Tibor, Apró Ferenc)

Kalocsa: Vatai – Busa, Rideg, Matos (Monori 62.), Bányai (Pirisi 90.), Farkas Z. (Tapolcsányi 94.), Farkasz Sz. (Romsics 81.), Lakatos-Lengyel, Tóth L., Tamás (Kerekes 87.), Rábóczki. Edző: Kohány Balázs.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. - Szűcs D., Nagy D. (Szabó P. 63.), Valkai, Erős, Nagy V., Ábel, Urbán, Nemesvári, Makány (Kanyó 63.), Bálint (Magony 20.). Technikai vezető: Varga Ferenc

Gól: Farkas Z. a 49. és Bányai a 66. illetve Nagy V. a 85. percben

Sárga lap: Farkas Sz. 78. illetve Erős 75. a percben

Kohány Balázs, a KFC edzője: – Az előző fordulóban aratott győzelmünk után átszakadt az a bizonyos gát. A héten azért dolgoztunk, hogy ismét győzni tudjunk, de tudtuk, hogy erős ellenféllel mérkőzünk. Az első játékrészben a szél a vendégeket segítette. Az első nagy helyzetet mi alakítottuk ki, de ez kimaradt. A másodikban feljebb toltuk a védekezést, ezzel megleptük a félegyháziakat és több lehetőséget is kidolgoztunk. Összességében megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a Kiskunfélegyházának.

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza játékosa: - Nem a mi napunk volt ez, bár a döntetlen reálisabb lett volna. A helyzetkihasználásának köszönhetően nyert a Kalocsa. Van bennem hiányérzet, ugyanis több mint egy éve veretlenek voltunk, de ez ma megszakadt. Bízom benne, hogy ismét egy hosszú győzelmi széria veszi kezdetét.

Harta–Lajosmizse 0–1 (0–1)

Harta, 150 néző, vzette: Vörös Gábor (Tóth Csaba, Nagy Norbert)

Harta: Ámánn – Danó, Makó, Pintér, Hamar, Fekete, Csehi, Grecu, Pinczési, Sibalin, Varga.

Lajosmizse: Lord – Sinka, Orlov, Palotai, Halasi, Tarnoczki, Kiss L., Rapi, Bán, Dóka, Ulicska (Fekete 72.).

Gól: Kiss L. a 31. percben

Sárga lap: Danó a 89., Pintér a 30., ill. Lord a 76., Sinka a 63., Palotai a 46., Kiss a 92., Bán a 82. Fekete a 65. percben

Csehi Tamás, a Harta szakvezetője: – Sajnos ismét magunkat vertük meg, a Lajosmizse egyszer jött el a kapuig, mi pedig csináltunk egy tizenegyest. A labdát megfogta, de kiejtette a kezéből kapusunk. Ezt követően az ellenfél ahol tudott, rúgott bennünket, ezzel meg tudták nyerni a mérkőzést. A Mizse, akármilyen futballal is, elérte, amiért jött. Sajnos most ilyen formában vagyunk, az eredményt magunknak köszönhetjük. Szeretnék ebből a gödörből mielőbb kilábalni, ennek érdekében mindent meg is teszünk. .

Árva Zsolt, a Lajosmizse trénere: – Gratulálok a játékosoknak, mert ma nagyon helyén volt a szívük és a lábuk sem remegett meg. Ilyen teljesítménnyel van keresni valónk a következő fordulóban.

Kecskeméti LC–Kiskőrösi LC 0–0 (0–0)

Kecskemét, 100 néző, vezette: Hagymási Attila (Markó László, Tóth István)

Kecskemét: Kormos – Récsei (Nagy L. 75.), Szabó V., S. Juhász, Tóth A. (Ónodi 67.), Varga M., Patvaros, Bozsik, Kőrös, Gáspár, Bessenyei. Edző: Nagy Lajos

Kiskőrös: Tóth Z. – Szedmák, Hajnal, Pekker, Dunai, Agócs, Nagy A., Vajda (Budai 33.), Petrovics, Tóth M., Pintyi. Vezetőedző: Agócs Zoltán

Sárga lap: Szabó V. 44., Patvaros 79., Ónodi 84., Nagy L. 78., ill. Nagy A. 26., Petrovics 44., Pekker 51., Pintyi 84., Szedmák 92. perc.

Nagy Lajos: – Van némi hiányérzetem, mert a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos a játékvezető elvette egy gólunkat, illetve nem kellő szigorral büntette az ellenfél helyenként durva játékát. Csak sárga lapok villantak, de véleményem szerint sokkal szigorúbban is lehetett volna néhány esetet büntetni. Picit tompább volt a támadójátékunk, noha a múlt heti arcunkat mutatva ez egy nyerhető mérkőzés lett volna. A Kiskőrösnek is volt a mérkőzés végén egy meccslabdája, amit kapusunk bravúrral hárított. Hiányérzetem van tehát, de megbecsüljük az egy pontot.

Agócs Zoltán: – Az első perctől az utolsóig küzdelmes és kiegyenlített csata zajlott, rengeteg párharccal és sok sárga lappal. Kevés helyzet volt, talán előttünk adódott a legnagyobb, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, ezért nem tudtunk három ponttal haza utazni. Az egy ponttal nem vagyok megelégedve.

Akasztó FC–Bácsalmási PVSC 1–1 (0–1)

Akasztó, 200 néző, vezette: Ézsiás Gábor József (Viskovics László, Hegedűs Iván József).

Akasztó: Németh Zs. – Molnár E., Kapus P., Bajusz (Vincze 46.), Kerekes, Boldizsár, Németh T., Palla (Szabó Zs. 46.), Szabó Sz., Dobosi, Márki. Edző: Szrenkó István

Bácsalmás: Koncsok – Harnos (Horváth D. 81.), Körmöci, Gabric, Csánádi (Snyehola 77.), Szűcs, Crkvenjakov, Szabó A., Bálit (Nincsevics 88.), Zsoldos, Szalma (Benkő 64.). Edző: Teslic Igor

Gól: Szabó Zs. 53. ill. Szabó A. 26.

Sárga lap: Kerekes 12., Bajusz 45., Molnár 74., Szabó Sz. 82., ill. Körmöci 27., Bálity 40., Zsoldos 52. Kiállítva: Szabó A. 71.

Judák László az Akasztó technikai vezetője: – Jó mérkőzést játszottunk az agresszív Bácsalmás ellen. Az első félidő közepén kaptak egy tizenegyest, éltek is a lehetőséggel, és vezettek 1–0-ra. Utána mentünk az eredmény után, de sajnos ezzel az agresszív játékkal nem tudtunk mit kezdeni. A második játékrészben egy pontrúgásból egyenlíteni tudtunk. Ezt követően mind a két csapat támadott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de nem tudtunk gólt lőni. A találkozó vége felé kiállítottak egy bácsalmási játékost, de ezt sem tudtuk kihasználni. Azt gondolom, hogy igazságos eredmény született.

Teslic Igor: – Hihetetlen mérkőzés volt, mert három, százszázalékos helyzetet kihagytunk a találkozó elején, és volt még két kapufánk is. Az első félidőben sikerült megszerezni a vezetést, de az Akasztó a másodikban kiegyenlített. A kiállítás után is mi domináltunk, de kimaradtak a helyzeteink. Sajnos ez a mérkőzés most így alakult. A nyáron még aláírtuk volna ezt az eredményt, de most nagyobb az étvágyunk. Ha szerencsésebbek vagyunk, nyerhettünk volna.

Jánoshalma-Baja 2-1 (0-0)

Jánoshalma, 200 néző. v Rabi József Zsolt (Golovics Attila, Csorba Gábor)

Jánoshalma: Lengyel P.- -Túri, Cvetkovic, Busa (Fenyvesi B. 91.), Stojanovic (Fenyvesi K. 78.), Nagy D. (Jeszenszky 71.), Gáspár, Huszka (Papp 62.), Szabó Dz., Suhajda, Lengyel. Szakvezető: Fenyvesi Ferenc.

Bajai LC: Tóth - Fehér, Knap, Bölcskei, Kudella (Török 75.), Németi (Szolga 75.), Csiki (Végvári 81.), Baladin, Vukovits (Follárdt 58.), Hesz (Varga 46.), Mezőfi. Edző: Koch Tamás.

Gól: Lengyel az 52., Papp a 73. illetve Csiki a 67. percben.

Sárga lap: Túri 43., Nagy R. 46., Lengyel Sz. 93., ill. Baladin 34., Németi 42., Kudella 49., Vukovits 78., Urlauber 78.

Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője: – Sikeres meccset játszottunk. Az első félidőben egy tizenegyest hibáztunk. A második félidőben akartuk, küzdöttünk, de jó csapat a Baja. A második helyen vagyunk, lépkedünk fölfelé. Teljesen új csapatunk van, de most már látszik a munka amit belefektettünk. Még vannak hibák, de mindig egy lépéssel jobbak a fiúk. Reméljük, hogy ez a lendület megmarad a többi meccsre is és a dobogón fogjuk végezni.

Koch Tamás: – Összességében a Jánoshalma talán egy góllal jobb volt nálunk. Mi is nagyot küzdöttünk, de több veszélyt kellett volna jelentenünk s hazai kapura. Védekezésből próbáltunk kontrákat vezetni, de ezek nem voltak eredményesek. A Jánoshalmán érződött, hogy egységes jó közösség, aki biztos hogy a dobogóért fog harcolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában