Hagyomány

2022.10.18. 16:30

Az elmúlt év jó sportolóit díjazták Solton

Régi hagyomány a városban, hogy minden évben kiosztják a Jó Sportoló díjakat. A város önkormányzata az idei évben is azokat a helyi sportolókat díjazta, akik az elmúlt évben kiváló sportteljesítményüknek köszönhetően növelték Solt hírnevét. A díjakat Németh István polgármester adta át.

Lencsés P. Anna

A díjazottak és a polgármester a jobb szélén

Fotó: Lencsés P. Anna

A Solti AC Sportegyesület két sportolója is kiérdemelte a címet. Egyikük Salamon Barnabás, aki a 73 kilogrammosok versenyében sorra nyeri az országos versenyeket és eredményei alapján a magyar serdülő válogatott tagjaként U15 korcsoportban nemzetközi megmérettetésekben is bizonyította tehetségét. A másik Éberling Nóra, aki az U13 korcsoportban, az 50 kilogrammos súlycsoportban, országos versenyeken kiváló helyezéseket ért el. Edzőjük Németh Attila, edzői munkáját a város díszplakettel ismerte el.

A „Harmónia” Integrált Szociális Intézményben élő két fiatal is kapott elismerést. Baranyi Elemér, aki Ausztriában erőemelésben nehéz súlycsoportban lett első az összetett versenyben. Mankovics Tímea atlétikában nyújtott kiemelkedő eredményt Máltán, a Speciális játékokon. Mankovics Tímea felkészítője Somogyi József, aki szintén kapott díszplakettet.

A Vécsey Károly Általános Iskola és AMI diákjai közül az alapfokú atlétika verseny megyei fordulóján két csapat is első helyezést ért el. A nyertes 4x100 méteres váltó tagja volt Oláh Milán László, Butyera Márk Olivér, Kapocs Bence Zoltán és Faragó Benjamin Márk. Ez a csapat kiegészülve Cseh-Szakál Norberttel a harmadik korcsoportos fiúk kategóriájában, távolugrásban is megszerezte az első helyet. Persóczki Zoltánné és Csepregi Zsolt pedagógusok készítették fel őket, akik munkájuk elismeréseként díszplakettet kaptak.

Három vécseys diák mazsorettként ért el kiemelkedő sikereket. Balogh Lilla, Balogh Petra és Kozma Dorina a Dunaföldvári Mazsorett Egyesület tagjai. Ők mindhárman az országos mazsorett versenyeken és nemzetközi megmérettetéseken is kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában