Galériával

2022.09.04. 19:47

Nem bírt a Vasassal a KNKSE

A Kecskeméti NKSE a Vasas SC-t fogadta a női kézilabda NB I./B első fordulójában vasárnap este. A kecskeméti együttes nem tudta felvenni a lépést ezúttal a fővárosiakkal, a vendégek magabiztos játékkal nyertek.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Nem indult jól a mérkőzés hazai szempontból, hiszen alig négy perc alatt három góllal húzott el a Vasas, a jeget Zavaczki Boglárka gólja törte meg (1-3). A Vasas Oláh és Imrei remek teljesítményének hála folyamatosan növelte a különbséget, alig kilenc perc játék után időt is kellett kérnie dr. Paic Róbertnek (2-8). A Kecskemét próbált is zárkózni, Zavaczki és Jámbor-Herceg góljainak hála sikerült is megfelezni a különbséget (7-10), amit vendég időkérés követett. Megrázta magát a Vasas és a szünetig hátralévő tíz percben nagy tempót diktált, ennek hála visszaállt a hatgólos különbség (12-18). 

A második félidőben már nem tudott megújulni a KNKSE, tulajdonképpen csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a végén. A vendégek kitűnő százalékban váltották gólra lövéseiket, a 74 százalékos mutató kifejezetten erős, emellett Zsigmond is közel 50 százalékos védési hatékonyságot mutatott be a kapuban. Bár próbálkozott a Kecskemét becsületből, de ezen a napon nem volt esélyük megfogni a hazaiaknak a Vasast, a vendégek végül 22-37-es sikernek örülhettek a nyitányon. 

A KNKSE Szombathelyen javíthat a következő fordulóban. 

Kecskeméti NKSE–Vasas SC 22–37 (12–18) 

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. V: Gál László, Ludvig Benedek Dezső 

KNKSE: Molnár (k), Németh (k), Csorba, Jámbor-Herceg 4 (1), Kollár, Berkes-Kaiser, Kovács V., Radva, Zavaczki, Tóth L., Pap, Porobic, Kump, Moharos, Szatmári, Meggyesi. Vezetőedző: dr. Paic Róbert 

Vasas: Vikárné Kurucz (k), Zsigmond (k), Gaschler 1, Imrei 4, Böhm 1, Nagy Zs. 2, Domokos 3, Szilovics 1, Oláh 6 (3), Blaubacher 2, Kobela 1 (1), Dombi 4, Pénzes, Lengyel 1, Györfi 5, Bánhidi 6. Vezetőedző: Penszki Gergely 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában