Labdarúgás/Galériával

2022.08.28. 20:46

Pontot szerzett az újonc Ágas a Kiskunmajsa ellen

A megyei másodosztályú újonc Ágasegyháza a Kiskunmajsát fogadta a megye kettes bajnokság nyitófordulójában, az Északi csoportban. A küzdelmes és végig nyílt mérkőzésen a csapatok megosztoztak a pontokon.

Vincze Miklós

Küzdelmes és végig nyílt mérkőzést vívtak a csapatok

Fotó: Vincze Miklós

Nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel várták a közel negyedszázad után újra megyei másodosztályban szereplő csapatuk fellépését. De nem csak a hazaiakat biztatták,a vendégeket is elkísérte jó néhány drukker. A 3. percben a 16-oson belül, ártalmatlan helyzetben Csupity kezére pattant a labda, a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. Berényi állt a labda mögé és higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba, 1–0. A hazai játékosokban a lelkesedés csak tovább nőtt azt követően, hogy a vezetést is megszerezték. A 10 percben egy előrevágott labdát kovetően Váczi lőtt, nem sokkal a jobb alsó sarok mellé. Az első negyedóra zárásaként Szikora ollózott látványosan, középről, tizenhét méterről, labdája nem sokkal szállt el a fölső léc fölött. A 23. percben Ungor beadását követően Tapodi robbant be, és fejelt hajszállal a jobb sark mellé. Nagyjából az ivószünetig eltelt időre volt szüksége a Kiskunmajsának ahhoz, hogy belakja a számukra szokatlanul kis méretű pályát, azt követően határozottan a kezükbe vették a kezdeményezést a vendégek. 

A 30. percben Pocsai vitte be előbb a labdát a 16-os előterébe, majd miután többen is támadták, harcosan megtartotta, majd a jobb odlalon kilépő Szikora elé tálalt, aki tíz méterről kegyetlenül a léc alá bombázott, 1–1. 

Vendég fölénnyel, de igazi ziccer nélkül telt el az első félidőből hátralévő idő.

A második játékrészben is a Kiskunmajsa volt a kezdeményezőbb, a hazaiak ugyanakkor óriási lelkesedéssel küzdöttek, ha kellett, csúsztak-másztak, egymás hibáit javították ki. A 69. percben egy veszélyes hazai kontra végén Magyar kiscelezte az emberét, balról, tíz méterről lőtt, a remek ütemben kilépő Juhász nagyot mentett. Hogy mennyire igyekezett a vendégcsapat is, azt ékesen bizonyította, amikor egy bedobásnál sürgette Szikora a játékostársát: Siess már, nem érünk rá! Minden egyes labdáért egyre nagyobb harc folyt a pályán. Maradt a vendégfölény, de olykor a hazai csapatnak is voltak rövid, de veszélyes fázisai. A 78. percben meccslabda volt Bálint lábában, balról, tíz méterről leadott lövését a hazaiak már a hosszú sarokban látták, Juhász azonban ujjheggyel szögletre mentett. A 79. Lengyel Gergőnek sikerült kis híján meglepnie a hazai kapust, ugyanis balról, az oldalvonal mellől ívelt a hosszú ficak irányába, a labda azonban mellé suhant. Az utolsó pillanatig maradt a hazai ellencsapásokkal tarkított vendégfölény, gól azonban már nem esett, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Papp Zoltán, az Ágasegyháza technikai vezetője: – Óriási bravúr ez a pontszerzésünk a tavalyi bronzérmes Kiskunmajsa ellen. Elégedett vagyok a csapatommal, a fiúk egy emberként küzdöttek, ez az értékes pontszerzés mindenkinek az érdeme, ebből a sikerből mindenki kivette a részét. Meggyőződésem, hogy nagy lökést ad ez a csapatnak és a szurkolóinknak is a folytatáshoz.

Kis Péter, a Kiskunmajsa technikai vezetője: – Ha azt nézem, hogy legalább hetven-harminc százalékos fölényben játszottunk – és ezzel még lehet, hogy alábecsültem a dolgot –, akkor itt hagytunk egy pontot. Ha viszont azt nézem, hogy a fölényünk dacára nem sikerült ziccereket kidolgoznunk ezen a számunkra szokatlanul kisméretű pályán, akkor azt kell mondanom, hogy az eredmény igazságos.

Ágasegyháza SE–Kiskunmajsai FC 1–1 (1–1)

Ágasegyháza, 170 néző, vezette: Tóth Csaba (Suba Péter, Balogh Máté)

Ágasegyháza: Benkó – Magyar, Lévai M., Váczi, Fekete L. (Léva ZS. 63.), Szinkó (Sipos 46.), horváth V., Lóczi, Berényi, Tapodi (Bálint 72.), Ungor (Hojsza). Technikai vezető: Papp Zoltán.

Kiskunmajsa: Juhász – Ács, Csikós, Csupity, Szikora, Boros , Pocsai, Gera (Lengyel 63.), Lukács, Gilicze (Tóth T. 76.), Mucsi. Technikai vezető: Kis Péter.

Gól: Berényi a 4., illetve Szikora a 30. percben.

Sárga lap: Fekete 51., Tapodi 55., ill. Mucsi 57., Pocsai 75., Szikora 90. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában