Kézilabda

2022.08.26. 10:08

A címvédés a Nemesnádudvar célja

Az elmúlt évben megnyerte a megyei bajnokságot a Tamási Edit által vezetett Nemesnádudvari NKSZE. Az együttes az elmúlt három évben jelentős fejlődésen ment keresztül, ugyanis két második hely után már az aranyat is be tudták zsebelni. Augusz­tus elején elkezdte a felkészülést a csapat, mely szeretné megvédeni címét.

Földes Péter

Jó hangulatban készül a megyei élvonal bajnoka.

Fotó: T.E.

A Nemesnádudvar az elmúlt három évben rendkívüli fejlődést mutatott be. Tamási Edit, a női csapat játékos-edzője elmondta, hogy elsősorban a munkában hisz, és ennek tudható be a jó eredmény. 

– Három éve dolgozom együtt a lányokkal közösen, azóta két-három új játékos csatlakozott a csapathoz. Úgy érzem, hogy a lányok egyéni képességekben rendkívül jól megállják a helyüket, amióta itt vagyok, folyamatosan emelkedik a szint. Igyekszem edzésen és mérkőzésen is kihozni a játékosaimból a legtöbbet. Rengeteget dolgozunk az edzések során, mindenképp a munkában hiszek, de ezt sikerült ráerőltetnem a lányokra is – mondta Tamási Edit. 

Az elmúlt évben bajnoki címet nyert a gárda, érthető, hogy Tamási Edit nagyon szívesen emlékszik vissza a mögöttünk hagyott évadra. 

– Két év után sikerült megnyernünk a bajnokságot, aminek nagyon örültünk. A szezon előtt a dobogó volt a cél, de ahogy szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy. Húsz találkozóból tizennyolcat meg tudtunk nyerni, azt gondolom, hogy ez erőn felüli teljesítményt mutat. 

Augusztus első hetében elkezdte a felkészülést a nádudvari csapat, bízva abban, hogy sikerül a tavalyi eredményt megismételni. 

– Augusztus elsején kezdtük el a felkészülést, az első két hétben mindennap volt edzés, ahol főként a fizikai dolgokon volt a hangsúly. A harmadik héttől átálltunk heti három edzésre, edzőmérkőzéseket is szeretnénk játszani. Annak a híve vagyok, hogy ne bajnokságbeli csapatokkal találkozzunk, hanem vagy NB-s együttesekkel vagy pedig más megyében szereplő gárdákkal – tette hozzá Tamási Edit a felkészülési időszak eddigi menetrendje kapcsán. 

A keretben nem szeretne nagy változásokat eszközölni a klub, de azért lesznek változások, kapus poszton Mátrai Anna csatlakozik a Nemesnádudvarhoz.

A bajnoki cím után ugyan volt lehetősége feljebb lépni a csapatnak, de a feltételeknek nem tudott volna maradéktalanul megfelelni az egyesület. 

– Volt szó arról, hogy felmennénk, azonban olyan követelményei vannak az NB II.-es bajnokságnak, amit mi nem feltétlen tudnánk egészségesen megteremteni. Maradunk a megyei első osztályban, és igyekszünk hasonló jó eredményt elérni a bajnokságban. A célunk továbbra is a dobogó, bár én mindig maximalista vagyok, így remélem, nem tűnik szerénytelenségnek, hogy a következő szezonban is bajnoki címet szeretnék ünnepelni – tette hozzá Tamási Edit a célok kapcsán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában