Labdarúgás / Galériával

2022.06.05. 11:27

Miklóson lett bajnok a Ladánybene

Az egy körrel a zárás előtt a második helyen álló Miklósi GYFE az éllovas Ladánybenét fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában. A rangadót magabiztosan, már az első játékrészben eldöntve nyerte meg a vendégcsapat, és így már ünnepelheti a bajnoki címét.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

Igazi ki-ki rangadót vívtak Kunszentmiklóson a bajnoki címért, szép számú közönség előtt. Nem is csoda, hiszen hazai győzelem esetén ugyanis a Miklósi GYFE került volna előnybe az utolsó fordulóra, döntetlen esetén a Ladánybene, utóbbi csapat pedig győzelemmel már egy fordulóval a zárás előtt bebiztosíthatta az első helyet. Bő negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor a vendégek reményei kezdtek realizálódni. Szabadrúgáshoz jutottak a kapuval szemben, 17 méterről, Rideg Ferenc nem keresgélte a sarkokat, hanem irtózatos erővel bombázott a hálóba, 0–1. Jó húsz percre rá a gólkirályi címért is versenyben lévő Spiegelberger Tamás ívelt be szögletet, tulajdonképpen kapura, a labda a felső lécen csattant, a lepattanót pedig Tóth Zalán passzolta közelről Janovics Sándor kapujába, 0–2. A félidő zárása előtt harmadszor is beköszönt a vendégcsapat. Egy előrevágott labdáért Spiegelberger harcolt meg keményen, és két védővel a nyakán, a kapus is kicselezve gurított az üres kapuba, 0–3.

Fotó: Gulyás Sándor

Noha reménytelennek tűnt a helyzete, a hazai csapat azért igyekezett megnyomni a második játékrész elejét, abban a reményben, hogy sikerül csökkentenie a hátrányát. Idővel aztán egyre veszélyesebbé váltak a benei kontrák, és gólt már csak a vendégcsapat szerzett: a 75. percben Spiegelberger Tamás egy nagy szóló végén talált be a hazai kapuba, 0–4. A végére jutott még egy-egy piros lap mind a két oldalra, de ez aligha zavarta a vendégeket, akik a mérkőzés után spontán ünneplést rendeztek, hogy a jövő héten hazai pályán ünnepeljék meg a szurkolóikkal együtt a bajnoki cím megszerzését.

Miklósi GYFE–Ladánybenei LC 0–4 (0–3)

Kunszentmiklós, 320 néző, vezette: Allaga Iván (Rácz Béla, Stefánovits Gábor)

Miklósi GYFE: Janovics – Kovács Z. (Szántó 67.), Hunti, Kévés (Szőke 46.), Balla (Oláh 12.), Pál, Damásdi (Zátrok 86.), Kasza Á. (Inoka 67.), Márkus (Kasza J. 76.), Czigler, Kovács T. Edző: Lovász Sándor.

Ladánybene: Faragó Á. – Berta (Ludányi 52.), koller A., Koller D. Tóth Z. (Faragó M. 67.),  Spiegelberger, Fodor, Rideg (Nagy B. 86.), Győrfi, Hriazik (Csikós 76.), Dóka D. (Lambizi 83.). Játékos-edző: Berta Zsolt.

Gól: Rideg 16., Tóth Z. 36., Spiegelbeger 43., 75. perc.

Kiállítva: Hunti 87., illetve Koller A. 89. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában