Kosárlabda

2022.05.08. 07:00

Kiharcolta a rájátszást a KTE

A rájátszás volt a tét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára a férfi kosárlabda NB I. középházában, a zárófordulóban a Kaposvár vendégeként. Óriási hajrát bemutatva győzött a Kecskemét, és kiharcolta a rájátszásba jutást.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Hendlein kettesére Karahodzics büntetőkből tudott válaszolni, majd Hilliard is egyesekkel kezdte a pontgyűjtést, 4–2. Ezután pontosabban célzott, és meglépett a kaposvári gárda. Plézer kettő plusz egyet érő akciója után 12–4 állt a táblán. Dramicanin hármasa jókor érkezett, 12–7. Price és Milutinovic is bátran törtek be, 14–9. Wittmann szépségdíjas dobásával már csak három volt a csapatok között a differencia, 14–11. Állandósult ez a különbség, de az etap hajrájában Martin még elsüllyesztett egy trojkát, 21-15.

Kiss Dávid szedte le Klobucar lepattanó kísérletét, és határozottan tette vissza, 21–17. Pollard is megvillant, és még faultolták is, de még mielőtt a vonalra állhatott volna, időt kértek a somogyiak. 

Az amerikait ez sem zökkentette ki, majd Milutinovic ellen követtek el sportszerűtlen faultot, ő is mindkét büntetőt értékesítette, 21–22. 

Dramicanin szerzett labdát, Klobucar pedig újabb pontokat, 21–24. A hazaiak, s Price révén fordítottak, viszont a túloldalon Pollard egyesei is jók voltak, sőt aztán egy hármast is elsüllyesztett, így 27–31-re a KTE vezetett már az etap derekán. Wittmann iramodott meg ezt követően, 27-33-nál újabb taktikai értekezletre hívta tanítványait Nikola Lazic. Hilliard és Martin egy egységre csökkentették a Kaposvár hátrányát, 32–33-nál Forray Gábor kért időt. Felváltva estek a kosarak, egyik gárda sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni a másikkal szemben. A hajrában a házigazda pontosabban játszott, így 47-41-gyel mehettek pihenőre az együttesek.

Pollard két büntetőjével folytatódott a csata, ám ezt követően tízpontos fórra tett szert a Kaposvár, 53-43. Kecskeméti időkérést követően is a hazai akart érvényesült, Pollard sarokból elengedett kiváló hármasa törte meg a hírös városiak gólcsendjét, 57–46. Wittmann trojkájával bejött tíz alá a KTE, 57–49. Dramicanin palánk alóli kettesével tovább olvadt a somogyiak előnye, sőt Pollard is eredményes tudott lenni, 57–53. Price vette hátára csapatát, és 63–53-ra lépett meg kosarai által a Kaposvár. A negyed végén Klobucar büntetőivel sikerült faragni a hátrányból, 65–58-cal jöhetett a záró felvonás.

Kapkodva, pontatlan kezdték meg az utolsó tíz percet a gárdák, végül Pollard tempója hullott be, 65–60. Wittmann harcolt ki támadót, ám elvesztette a labdát, a KTE, Diggs pedig könnyedén mehetett el az alapvonalon, 67–60. Hilliard triplájára Dramicanin reagált gyorsan a palánk alól, 70–62. Hendlein maradt üresen a gyűrű alatt, és könnyedén szerezhetett kosarat, újra meglett a közte tíz. Forray Gábor rögtön időt kért. Pollard három egymást követő triplája fontos pillanatokban érkezett, 74–71-nél Nikola Lazic kért időt, de ezt nem követte hazai kosár, Karahodzsics talált be, 74–73.  

Sikertelen támadások következtek mindkét térfélen, egy perc volt még hátra, mikor Forray Gábor magához rendelte fiait, hogy kidolgozzák a nyerő taktikát a hajrára. 

Pollard ihletett formában volt, elküldte védőjét egy csellel, majd kiválóan célzott távolról, 74–76. Kaposvári időkérés következett még volt egy-egy támadásra ideje a csapatoknak. Diggs hármasa lejött, a pattanót Karahodzsics szedte össze, Pollardnak pedig odaütöttek. Wittmann ellen is faultoltak, ő már dobhatott is ezért, és higgadt volt mindkétszer, 74–78. Hendlein szórt be egy triplát, 77–78. Pollard állhatott fault után a vonalra, és nem remegett meg a keze, 77–80. Krnjajszki még kiszorított helyzetből, a félpályán túlról elengedte dobását, de az nem ment be, így megérdemelten nyert a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és ezzel a sikerrel kiharcolta a rájátszást.

– Büszke vagyok, hogy egy ilyen csapatnak lehetek az edzője – értékelt Forray Gábor, a kecskemétiek mestere. – Ismét megmutattuk, hogy a helyén van a szívünk, és nem ismerünk lehetetlent. Vesztes helyzetből fordítottuk meg a meccset, és úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk ezzel a rájátszásba. Nincs idő viszont nagyon az ünneplésre, egy napot pihenünk, aztán folytatjuk a munkát, hiszen a folytatásban Szolnok vár ránk majd, amely a magyar bajnokság egyik legerősebb gárdája. Köszönjük a szurkolóknak, hogy buzdítottak minket, ez a mai győzelem nélkülük nem sikerült volna.

Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77–80 (21–15, 26–26, 18–17, 12–22)

Kaposvár: Hilliard 15/6, Plézer 3, Price 18/3, Hendlein 7/3, Martin 20/6. Cserék: Krnjajszki 2, Puska 4, Diggs 6, Ford 2. Vezetőedző: Nikola Lazic

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 35/21, Klobucar 7, Milutinovic 10, Kucsera, Karahodzsics 8. Cserék: Wittmann 9/3, Ivkovic, Dramicanin 9/3, Kiss 2. Vezetőedző: Forray Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában