Galériával

2022.04.24. 20:12

Egy félidőt a Hírös-Ép II. nyert meg, egyet a Bugac

A tizedik helyen álló SC Hírös–Ép II. a hetedik Bugacot fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 23. fordulóban. Az ellentétes félidők mérkőzésén döntetlen született.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

Lendületesen kezdtek a csapatok, hazai részről a rutin, vendég részről a fiatalos hév dominált. A 11. percben vendég szögletet követően Tajti Bence fejelt a jobb felső sarok irányába, a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. Egy percre rá hazai szögletet követően Farkas Gaszton robbant be és fejelt a bugaci kapuba, 1–0. A 22. percben Botos Krisztián 24 méterről leadott, léc alá tartó bombáját mentette Petrovics Tamás. A szögletet követően Farkas Gaszton fejelt közelről túlságosan mintaszerűen, a labdát ugyanis előírásszerűen lefelelte a kapus elé a földre, csakhogy onnan a fölső léc fölé pattant a játékszer. A 29. percben Tajti Bence bombázott 30 méterről a jobb alsó sarok mellé. Négy percre rá újra Farkas fejelt, a bugaci kapus bravúrral hárított. Két percre rá Deli Mihály lőtt a bal alsó sarok mellé. Jóval veszélyesebbnek tűntek a hazai akciók, így nem volt meglepő, amikor a 38. percben a hazai gárda megduplázta az előnyét. Kovrig Ákos csinált meg két lövőcselt, és bár ennek következtében kisodródott balra, így is precízen ki tudta lőni a hosszú alsó sarkot, 2–0.

A folytatásban is a hazaiak veszélyeztettek, előbb Kovrig lőtt balról, laposan, majd a kapusról kipattanó labdát Botos fejelte rá, a bugaci kapus ismét menteni tudott. Az 53. percben Ivaskó Szabolcs durrantott mellé nagy helyzetben egy kipattanó labdát. Négy percre rá vendég szögletet követően Deli fejelt fölé. Az 59. percben egy buktatásért 11-est kapott a hazai gárda. Botos állt a labda mögé, ám a bal felső sarok fölé lőtte. Kisvártatva Pilter durrantott fölé kapásból öt méterről. A 67. percben aztán egy lövés eltalálta Farkas kezét, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőből Deli lőtte higgadtan a jobb alsó sarokba a labdát, 1–2. Éledve látván pontszerzési reményeiket, magasabb fokozatba kapcsoltak a bugaciak. A 72. percben Somogyi Szilveszter vágott ki nagy vágtát, a jobb oldalról beadott, Pillók Gergő pedig a léc alá fejelt, 2–2. Ha lehet, még nyíltabbá vált a mérkőzés, mind a két csapat szerette volna a maga javára eldönteni. A 89. percben egy keresztbe ellőtt labdára Héder Ádám tette bele a lábát, a játékszer centiméterekkel csúszott ki a játéktérről a bal alsó sarok mellett. A hosszabbításban Farkas ollózott még egyet mellé 13 méterről. Újabb gól már nem esett, így igazságos döntetlen született azon a mérkőzésen, amelyet a hazai gárda a 11-es értékesítésével talán lezárhatott volna a maga javára.

SC Hírös-Ép Egyesület II.–Bugac KSE 2–2 (2–0)

Kecskemét, vezette: Fülöp József (Suba Péter, Barta Viktória)

SC Hírös-Ép: Czakó – Bimbó, Kovrig, Pilter, Zsíros, Priskin, Botos, Katona (Ferenczi), Ivaskó, Sallai, Farkas. Játékos-edző: Sallai Zoltán.

Bugac: Petrovics – Dömötör, Erdélyi, Deli, Birkás, Somogyi, Törteli, Tajti, Gál, Bali-Hajagos, Pillók. Edző: Bálint Ernő.

Gól: Farkas a 13., Kovrig a 38., illetve Deli a 67., Pillók a 72. percben.

Kovrig Ákos: – Taktikusan tudtuk tartani a labdát az első félidőben, fölényben játszottunk, fegyelmezetten, ennek köszönhetően kétgólos vezetéssel mentünk szünetre. A második játékrészben a harcos Bugac megérdemelten szépített majd egyenlített. A játék képe alapján egy harcos, dinamikus mérkőzésen igazságos döntetlen született. Mi is tettünk nagyon sokat a győzelem érdekében, de a második játékrészben a Bugac is nagyon hajtott, nagyot harcolt. A 2–0-nál kihagyott 11-esünk miatt van egy olyan érzésem, hogy kettővel több pontot is itthon tarthattunk volna, de aki látta a mérkőzést, az minden bizonnyal egyetért velem abban, hogy nem érdemtelen a Bugac pontszerzése.

Bálint Ernő: – Ezer sebből vérzik a csapat, emiatt már hetek óta rendre csak tizenegy játékossal tudunk kiállni, vagy örülünk, ha egyáltalán van cserénk. Úgy gondolom, hogy ma a szív és a lélek hozta össze a pontszerzést. Mezőnyben talán némileg jobbak voltunk egy kicsivel, viszont a hazaiaknak több gólhelyzetük volt. Az összkép alapján úgy érzem, hogy igazságos a döntetlen. Csak dicsérni tudom a csapatomat. Nagyon szűkösen vagyunk, a srácok mégis minden meccsen kiteszik a szívüket-lelküket a pályára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában