Labdarúgás

2022.04.02. 07:00

Derbi Kecelen és Félegyházán

A hétvégén a 18. forduló mérkőzéseivel folytatódik a megyei első osztályú bajnokság. A megye kettő Déli és Északi csoportjában a 16. kör következik.

Munkatársainktól

A solti kapus, Borbély Krisztián ment a városföldi mérkőzésen Fotó: Gulyás Sándor

Kitűnőnek ígérkezik a ma délutáni összecsapás Kiskunfélegyházán, ahol a Tiszakécske második csapata vendégeskedik. Bagi Gábor együttese a szurkolók körében lassan a dobogó titkos favoritjává avanzsált, a Kiskunfélegyháza pedig a bajnoki cím megnyerésének az egyre inkább nem titkolt esélyese. A tavaszt jól kezdő Harta az elmúlt héten Kecskeméten egy kissé megtorpant, ezen a hétvégén mindenképpen pótolni akarják a pontokat. 

Ellenfelük a Kiskunhalas, amely Kocsis Gáborral a kispadján szeretné megszerezni az első tavaszi egységeket. 

Nem lesz könnyű. A potenciális veszteséglistára előre nem kalkulált pontokat hullajtott el tavasszal a Lajosmizse és a Jánoshalma is, kettejük összecsapásán óriási küzdelem várható, mindkét fél arra van ítélve, hogy mielőbb pótolja azt, amit az elmúlt két hétben elmulasztott. Vasárnapról szombatra hozták előre az Akasztó–­Bácsalmás összecsapást. Az Akasztó tavasszal még veretlen, csak Jánoshalmán nem tudtak győzni a bajnokság második felét imponáló teljesítménnyel kezdő akasztóiak. 

 

De ugyanígy veretlen a Bácsalmás is, ráadásul az elmúlt hétvégén a második helyen álló Kiskőröst győzték le. Papírformáról beszélni oktalanság lenne a párosítás kapcsán, aki viszont nagy csatára tippel, aligha téved. Ha nem akar leszakadni az éllovastól, akkor győznie kell a Kiskőrösnek hétvégén a Kalocsa ellen. A kalocsaiak a legutóbbi négy bajnokijukat elveszítették, de rosszul ismeri az Kohány Balázst, aki azt gondolja, hogy ebbe belenyugodna. Szomszédvári derbit vív a Kecel és a Soltvadkert. A pontok megszerzése mellett ezen az összecsapáson tehát a presztízs is sokat nyom a latban. 

 

– Úgy vélem, hogy a télen átalakult keretünk kezd összeérni – nyilatkozta Pandur László, a Kecel szakmai igazgatója. – Az új játékosok is kezdik megszokni a csapatunkat. Négy mérkőzésből két győzelem és két vereség a mérlegünk, a két vereség során nem voltunk alárendelt szerepben. A Kiskőrös elleni meccsen az ellenfél megbüntetett két kontrával bennünket, a Kecskemét pedig egy szép góllal tudta elvinni a három pontot. 

Érdekesség, hogy mind a két győzelmünket idegenben arattuk. Így aztán az a célunk, hogy hazai pályán megszerezzük első tavaszi győzelmünket. 

A soltvadkerti csapatot ismerjük, hiszen a téli felkészülés során összecsaptunk velük. Nem olyan régen edzőváltáson mentek át. Úgy vélem, hogy sokkal erősebbek, mint ahogy azt a tabellán elfoglalt helyük mutatja, technikás és gyors csapat. Az elmúlt héten az edzőjük azt nyilatkozta, hogy félni kell tőlük. Félelem abszolút nincs bennünk, de természetesen tiszteljük az ellenfelet, és még egyszer mondom, jó csapatnak tartom őket. Győzelemre fogunk játszani, szeretnénk itthon tartani mind a három pontot. 

– Mivel nálunk a társaság nagy része a fővárosban vagy annak vonzáskörzetében tanul vagy dolgozik, ezáltal csak pénteken tudunk érdemi edzést végezni – utalt a nehézségekre Papp Róbert, a vadkertiek mestere. – Úgy érzem, hogy léptünk előre taktikailag és mentálisan is. Ezt jól mutatja, hogy Lajosmizsén egy jó csapatot győztünk le, illetve teljesen pariban voltunk a Kiskunfélegyházával is, amely megmutatta, hogy miért vezeti a tabellát. Utóbbi mérkőzésen ha jobban sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, meglepetést is okozhattunk volna. Hasonló kemény, küzdelmes és fegyelmezett játékot várok a csapatomtól vasárnap a Kecel otthonában. 

A keceli csapatot jól ismerem, hiszen többekkel együtt is játszottam, még mikor aktív futballista voltam. 

Mivel szomszédvári rangadó, ezért külön nem kell motiválni senkit. Szokták mondani, hogy egy Kecel–Vadkert vagy Vadkert–Kecel meccsen sosem számít, ki hányadik helyen áll. Én azt gondolom, hogy ez amúgy sem fontos, hiszen mi mindig úgy megyünk fel a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Kecelről is szeretnénk elhozni mind a három pontot. A keceli csapatban fontos szerepet játszik Sibalin Dániel, aki vezeti a góllövőlistát, rá mindenféleképpen oda kell figyelnünk. Remélem, hogy sok néző előtt fogunk futballozni, ahogy azt is, hogy vissza tudjuk csábítani a szurkolókat a lelátóra, és akár két-háromszáz drukker előtt játszhatunk.

 

Rangadót vívnak a megye kettő Déli csoportjában, az éllovas Kunbaja ugyanis a 2. Baját fogadja. A hazaiak idei célja a bajnoki címük megvédése, a bajaiak pedig szeretnének minél előkelőbb helyen végezni. Koch Tamás csapata ugyanakkor az őszi vereségért is szeretne visszavágni a Kunbajának, azon a mérkőzésen az utolsó pillanatokban szerezték meg a győzelmet a kunbajaiak. Ám a bajaiak számára a presztízskérdésnél még fontosabb, hogy győzelemmel tudnák biztosan megtartani a 2. helyüket. Az Északi csoport listavezetőjére, a Kiskunfélegyháza II.-re kemény összecsapás vár Solton. Győzelemmel megléphetnek a félegyháziak, hiszen a Kerek szabadnapos, de Soltról manapság nem divat pontokat elvinni.

 

A Bács-Kiskun megyei csapatok hétvégi mérkőzései

Szombat, 16.30 

Megye I.: Kiskunfélegyháza–Tiszakécskei LC II., Harta SE–FADDIKORR-Kiskunhalasi FC, Lajosmizsei VLC–Jánoshalmi FC, Akasztó–Bácsalmási PVSE. 

Megye II., Déli csoport: Bácsborsód SK Tompai SE, Érsekcsanádi KSKE–Mélykúti SE, Kelebia KNSK–Hajós FC. 

Megye II., Északi csoport: Kunszállás SE–Kiskunmajsai FC, Izsáki SSE–Városföldi SE, Solti FC–Kiskunfélegyháza II., SC Hírös-Ép Egyesület–Laki­teleki TE. 

Megye III., Déli csoport: Bácsbokod–Kunfehértó, Felsőszentiván–Katymár, Tataháza–Bácsalmás II. 

Megye III., Északi csoport: Ballószög–Kerekegyháza II., Fülöpjakab–Ágasegyháza, Fülöpszállás–Ladánybene, Katonatelep–Tiszaug. 

Megye III., Közép csoport: Vadkert FC STE II.–Kecel FC II., Bócsai BL SE–Jászszentlászlói SE, Csengőd SE–Kiskőrösi LC II., Kaskantyúi FSE–Balotaszállási SE, Szank OBSE–Kecel Senior FC. 

Megye III., Nyugati csoport: Dunapataji SE–Homokmégy KSE, Dunaszentbenedek–Főnix SE Foktő, Uszód KSE–Szentmártoni SE. 

 

Vasárnap, 16.00 

Merkantil Bank Liga NB II.: Kecskeméti TE-Hufbau–ETO FC. 

 

Vasárnap, 16.30 

Megye I.: Kecel FC–Soltvad­kerti TE Variens, Kiskőrösi LC–Kalocsai FC. 

Megye II., Déli csoport: Nemesnádudvari KSE–Dusnok KSE, Borotai SE–Sükösd SC, Kun­bajai SE–Bajai LC. 

Megye II., Északi csoport: Nyárlőrinci LSC–Csólyospálos. 

Megye III., Déli csoport: Híd SC–Dunagyöngye SK, Gara–Kenderes, Hercegszántó–Madaras, Vaskút–Kisszállás. 

Megye III., Északi csoport: Bugac–Miklósi GYFE, Helvécia–Jakabszállás, SC Hírös-Ép II.–Vasutas SK. 

Megye III., Közép csoport: Császártöltés–Tabdi, Tázlár–Akasztó FC II. 

Megye III., Nyugati csoport: Harta II.–Tass, Bátya–Dunavecse. 

 

Vasárnap, 17.00 

Merkantil Bank Liga NB II.: Soroksár SC–Tiszakécskei LC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában