Labdarúgás

2022.03.15. 20:06

Papp Róbert lett a Soltvadkert edzője

A vasárnapi, Akasztótól hazai pályán elszenvedett vereség után lemondott a labdarúgó megyei első osztályú bajnokságban szereplő Soltvadkert edzője, Ujvári Gábor. Utódát már ki is nevezték a soltvadkertiek, egy igazi vadkerti legenda, Papp Róbert vesz át a kispadon a stafétabotot.

Vincze Miklós

Papp Róbert (fehérben) a Soltvadkerti TE játékosaként 2018-ban. Fotó: Pozsgai Ákos

Vasárnap 4–2-es vereséget szenvedett az Akasztótól a megyei első osztályú bajnokságban nyolc megszerzett ponttal sereghajtó Soltvadkert. Ujvári Gábor, a csapat vezetőedzője a mérkőzést követően bejelentette a lemondását. A lépését azzal indokolta, hogy reméli, hogy egy új impulzus segít a csapatnak elmozdulni a holtpontról.

 

Március 15-én délután már össze is ültek a soltvadkerti egyesület vezetői, hogy megtalálják Ujvári Gábor utódját. Estére megszületett a döntés, amelynek értelmében Ujvári Gábor posztját egy igazi soltvadkerti legenda, Papp Róbert veszi át.

A harmincnyolc éves Papp Róbert, a megyeszerte közismert becenevén Papesz a Soltvadkertben kezdte a labdarúgó pályafutását, és egy rövid kalocsai és keceli kitérőt leszámítva az egész karrierje során a Soltvadkertet erősítette. 2018 májusáig a megyei első osztályú csapatot, majd egy év szünetet követően, 2019-től a kettes számú vadkerti csapat, a megye három Közép csoportjában szereplő Vadkert FC STE II. játékosaként szerepelt. Papp Róbert a pályafutása során 307 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 59 gólt szerzett. Edzőként nyár óta dolgozik a vadkertieknél, az U11-es csapatot vezeti, azt a csapatot is viszi tovább. Ezen a hétvégén a vadkertiek következő bajnokiján, e szombat délutáni lajosmizsei mérkőzésen már az ő irányításával lép pályára a csapat.

 

Érdekesség, hogy a tavaszi idén első két fordulójában az Akasztó vívta ki magának az edzők likvidátora címet. Az akasztóiak két bajnoki mérkőzést játszottak, mind a kettőt megnyerték, és mindkét győzelmük után lemondott az ellenfél edzője. A 14. fordulót követően Agócs Zoltán mondott búcsút a Kiskunhalasnak, a 15. forduló zárása után pedig az egyébként akasztói illetőségű Ujvári Gábor a Soltvadkert felnőtt csapatának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában