Labdarúgás

2022.02.14. 07:00

Parázs rangadó várható

Hétfő este 20 órás kezdéssel a Merkantil Bank Liga egyik leginkább várt rangadóját rendezik, a 23. forduló záró mérkőzésén az éllovas Diósgyőri VTK lesz a Kecskeméti TE HUFBAU vendége a Széktói Stadionban.

Nyitray András

Nagy Krisztián a középpálya motorja volt a Honvéd elleni kupameccsen is Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Nem akármilyen előzmények vezetik fel a mérkőzést, történt ugyanis, hogy a Diósgyőri VTK élt egy szerződésben szereplő záradékkal, és szombaton kivásárolta szerződéséből a KTE egyik alapemberét, a védelem közepén bevethető Belényesi Csabát. A klub nem akarta elengedni a játékost, így érthetően csalódottak is emiatt a csapatnál.

– Régóta érezzük, hogy egyre jobban tartanak tőlünk, pont ezért az átigazolási időszakban rengeteg próbálkozás volt értékeink elcsábítására, de mi ezeket rendre elutasítottuk – kommentálta a transzfert Tóth Ákos, a KTE HUFBAU sportigazgatója. – A Diósgyőr is sok irányból „támadott” már, hogy megbontson minket, és végül élt az egyetlen lehetőséggel, amivel alapembert tudott elcsábítani tőlünk télen, kifizette Belényesi Csaba szerződésben rögzített kivásárlási árát. Ez nem volt kevés, de ez nem is volt szempont jelen esetben, hiszen nem akartuk elengedni. 

A játékosnak olyan szerződést és olyan anyagi feltételeket kínáltak, amivel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni.

 Magunk részéről a lehető legkorrektebb feltételeket kínáltuk a játékosnak egy új szerződésre, de erre is többszörösen ráígért a Diósgyőr, így nem tudtuk meggyőzni a maradásról. Az időzítés egészen biztosan nem véletlen, hiszen hétfőn rangadót vív a két klub. Maximálisan megvan a véleményem erről, de mi továbbra sem másokkal, hanem saját magunkkal foglalkozunk, ezért is állunk a tabella harmadik helyén. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a pályán méltó választ adjunk, ehhez ezúton is szeretnénk kérni szurkolóink támogatását és buzdítását hétfőn, most kell igazán összefognia mindannyiunknak – a kecskemétiek sportvezetője. 

A KTE a harmadik helyről várja a rangadót, és egy győzelemmel akár meg is előzheti az éllovast, mellyel tavaly nyáron idegenben 1-1-es döntetlent játszott Miskolcon. Szabó István csapata a kupameccs miatt sűrű héten van túl, de győzelemre fognak játszani. 

– Nem szeretek alibizni, de néhány napon belül nekünk most ez lesz a harmadik mérkőzésünk, ebben volt egy nagyon kemény kupameccs is – mondta a találkozó előtt Szabó István, a KTE vezetőedzője. – Ez sokat kivett a csapatból, jelenleg vagyunk abban a fázisban, hogy a Diósgyőrrel is el tudtunk kezdeni foglalkozni. Az előzményekről megvan a véleményem, de nem szeretnék erről beszélni. Csak a csapatommal foglalkozom és a következő feladatra koncentrálunk. A Diósgyőr kimondta a szezon előtt, hogy szeretne visszajutni, a hagyományai és a tradíciói alapján ezt is várja a közönségük. Jó játékosokat igazoltak, tele van a keretük korábbi NB I-es futballistával. 

Mi csapatként tudunk méltó ellenfele lenni a DVTK-nak, biztos vagyok benne, hogy fel is fogjuk venni velük a versenyt.

Megvannak az erősségeik és hátrányaik is, próbálunk arra fókuszálni, hogy az erősségeket tompítsuk, a gyengeségeiket pedig felerősítsük. Nagyon bízom benne, hogy a közönség is átérzi ezeknek a napoknak a nehézségeit, azt megígérhetem, hogy most is kitesszük a szívünket a pályára, szeretnénk megörvendeztetni a hazai nézőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában